Blårävarna får lokatter på besök

Blue Fox möter på lördag Ilves från Tammerfors. Ilves är nykomling i division ett efter att förra säsongen tagit steget upp från division två.

Vi hoppas på fortsatt bra försvarsarbete. Här är det Rami Isomäki som kämpar med en Umeå City spelare.
Foto: Mats Ragnarsson

Ilves har ett ungt lag och fungerar i princip som ligalaget Classics farmarlag. Ilves och Classic har också gemensamma juniorlag för A- och B-juniorer. Ilves ligger för tillfället på en sjätte plats i tabellen med 8 poäng. Av sina tre senaste matcher har Ilves vunnit en och förlorat två. Bästa poängplockare i Ilves är Antti Naskali som på 7 matcher skrapat ihop 10 + 5 = 15. De följande är Janne Viitala med 5 + 7 = 12, Tomi Sarajärvi med 9 + 2 = 11 och Tommi Erkkilä med 5 + 6 = 11.
Blue Fox ligger för tillfället på en andra plats i tabellen. På de tre senaste matcherna har laget vunnit en, spelat en oavgjord och förlorat en match. Stämningen i truppen är väldigt bra säger Markus Åbb. Vi ligger tvåa i tabellen. Vi har släppt in minst mål av alla lag i serien och egentligen tycker jag inte att vi spelat dåligt försvarsspel i någon match. Mot Indians släppte vi in fyra mål i spel 5 mot 5, det femte målet kom när vi hade tagit ut målvakten. Indians spelade 1-3-1 försvar mot oss som vi borde ha reagerat lite snabbare på och skickat upp två man högt i deras zon. Matchen mot Rangers tycker jag var en av de bättre division ett matcherna som spelats i Nykarleby. Den bjöd på snabbt spel och starka känslor både på plan och från läktaren. Det är ännu osäkert om Jarno Pahkakangas kan spela till helgen. Vi måste avvakta och se om foten håller för spel.

Från webredaktionen hoppas vi på en bra match på lördag, bra försvar och många mål framåt!

Kom ihåg att delta i Blue Fox:s samarbete med Lingsoft! Läs mera om samarbetet här.