Nyheter

Snöplig förlust i premiären

Det var en jämn match mellan två välkämpande lag i Stjärnhallen på lördag. Till sist utgick bortalaget Santa’s United med segern då slutresultatet skrevs 3-4. Snöpligt för hemmalaget som hade alla chanser att vinna matchen. 

Jack Nylund var poängbäst i Blue Fox med tre passningspoäng.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Läs mer: Snöplig förlust i premiären

Säsongen startar nu!

Herrarna är redo för säsongen

Blue Fox herrar har förberett sig för säsongen i lugn och ro. Laget har tränat både tillsammans med klubba och boll samt genom egen träning skött den fysiska delen. Laget har föryngrats och så även tränaren. Ny tränare är den egna legendaren Mikael Nyvall som hela sitt innebandyliv representerat Blue Fox och kan föreningen på alla sätt. Efter en fin karriär i representationslaget var han spelande tränare för föreningens andra lag i division 4 förra säsongen, men nu är det Suomisarja som gäller. 

Mikael Nyvall är ny tränare för herrlaget.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Herrarna är redo för säsongen

Kort analys av herrarnas motståndare i serien

Nästa veckas lördag (16.9) kör Blue Fox herrarnas Suomisarja igång. Det blir hemmapremiär genast i första omgången mot nykomlingen Santas United från Rovaniemi. I denna artikel kommer lite funderingar om lagen i årets Suomisarja zon A.

Den här truppen säkrade förra säsongen fortsatt seriespel i Suomisarja för Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Kort analys av herrarnas motståndare i serien

Alla tiders poängbörs uppdaterad

Vi har uppdaterat Blue Fox alla tiders poängbörs för både damer och herrar. På herrsidan är det Jhonny Fredriksson som står för det mest anmärkningsvärda avancemanget i poängbörsen. På damsidan är det Johanna Strömsholm som når en milstolpe.

Jhonny Fredriksson har avancerat i alla tiders poängbörs.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Alla tiders poängbörs uppdaterad

Last chance!

Strålande vinst i första matchen

Blue Fox tog en komfortabel seger med 9-3 i den första kvalmatchen mot O2-Jkl Akatemia. Målgörandet fördelade sig jämnt mellan de två kedjorna och ungdomarna Casper Nyvall och Max Forsbacka gjorde båda två mål var. - Vi var bättre hela tiden och vann alla närkamper idag, det var en bra match, sade tränaren Markus Åbb. 

Casper Nyvall har gjort mål. Max Forsbacka och Adrian Lillas är på väg att fira med honom.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Strålande vinst i första matchen

Kvalomgång två börjar

Blue Fox herrar hade två chanser förra helgen att säkra fortsatt spel i Suomisarja. Men ett tungt och taggat FoSu kunde vinna på lördag med 9-3 i Forssa och på söndag med 9-2 i Stjärnhallen. Nu fortsätter kvalet i en ny omgång där motståndaren heter O2-Jyväskylä Akatemia. 

Simon Björkström rusar fram för att fira Max Forsbackas mål i den tredje matchen mot FoSu.
Foto: Glenn Hägg

Läs mer: Kvalomgång två börjar