Förlust i Esbo

Det blev förlust för Blue Fox herrar i Esbo på lördag kväll. Matchen slutade 9-6 till Indians efter periodsiffrorna 4-1, 1-3 och 4-2.

Indians kunde ett tidigt skede gå till ledning i matchen mot Blue Fox. Vid tiden 1.24 kunde Antti Kuparinen pricka in 1-0 på pass av Antti Erikoinen. Vid tiden 2.07 drog Valtteri Nurmi på sig en utvisning för förhindrande av spel, men Blue Fox kunde inte utnyttja det numerära överläget. När matchuret nått fram till 5.15 blev Thomas Enkvist utvisad för låsning av klubba. Utvisningen hann ticka i 31 sekunder innan Johnny Ojala lyckade snappa åt sig bollen och rinna igenom och kvittera till 1-1. Vid tiden 8.39 kunde Robert Olenius igen föra upp Indians i ledning. Antti Erikoinen kunde vid tiden 10.08 utöka indianernas ledning till 3-1, passningen stod Stefan Korhonen för. Vid tiden 15.45 blev Sami Verkkoperä utvisad för slag på klubba, men inte heller denna gång kunde Blue Fox utnyttja det numerära överläget. Vid 18.43 kunde så Mika Förell utöka Indians ledning till 4-1 på pass av Valtteri Nurmi.

Om Indians inledde matchen med ett snabbt mål så kunde Blue Fox reducera snabbt i andra perioden. Johnny Ojala gjorde 4-2 vid tiden 20.54 på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 22.27 fick Blue Fox möjlighet att spela numerärt överläge efter att Mika Förell blivit utvisad för slag på klubba. Tyärr blev det inte mål den här gången heller. Vid tiden 28.14 kom nästa utvisning och denna gång var det Antti Kurparinen som fick besöka utvisningsbåset för låsning av klubba. Även denna gång hade Blue Fox svårt att göra mål i numerärt överläge. Vid tiden 31.51 skulle Blue Fox få lite hjälp av hemmalaget att komma ikapp. Indians gjorde nämligen ett självmål vid den tiden. En stund senare blev Stefan Korhonen utvisad för fördröjning av spel och han fick ett andra tvåminutersstraff för protest. Denna gång kunde bortlaget utnyttja det numerära överläget och Jarno Pahkakangas kunde pricka in 4-4 på pass av Jori Isomäki. Vid tiden 38.24 blev Jonathan Sjöblom utvisad för fortsatt felaktigt spel. Det här kunde Indians genast dra nytta av och vid tiden 38.59 prickade man in 5-4 genom Jani Normala på pass av Valtteri Nurmi. Indians drog ännu i slutet av perioden på sig en utvisning som Blue Fox inte kunde utnyttja.

Den tredje perioden började med två utvisningar för Jarno Pahkakangas i Blue Fox. Som tur var kunde indianerna inte dra nytta av att vara en man mera på golvet. Istället blev det Blue Fox som kunde kvittera till 5-5 genom Jakob Klingenberg. Målet kom vid tiden 49.14. Vid tiden 52.01 drog Janne Kallioniemi på sig en utvisning för obstruktion. Denna gång kunde Blue Fox utnyttja läget och Tobias Brännbacka sköt in 5-6 på pass av Johnny Ojala vid tiden 53.30. Tyvärr blev glädjen inte långvarig eftersom Jani Normala kunde kvittera vid tiden 55.02 på pass av Valtteri Nurmi. Drygt två minuter senare kunde samme Normala avgöra matchen med sitt 7-6 och även denna gång var det den estniske landslagsmannen Valtteri Nurmi som stod för framspelningen. Valtteri Nurmi drog samtidigt på sig en utvisning 2 + 10 minuter för osportsligt uppträdande. Blue Fox tog naturligtvis time out för att samla trupperna. Man tog ut målvakten Mikael Enlund för att få till stånd en kvittering, men tyvärr gick det som det ofta går i sådana situationer, Indians prickade in 8-6 genom Mika Förell. Matchuret hade då tickat fram till 59.15. Vid tiden 59.55 kunde Antti Erikoinen slå in sista spiken i kistan och avsluta målskyttet med att göra 9-6 i tom bur, passningen stod Antti Kuparinen för.

Efter uppvärmingen kändes det som om vi var väl förberedda för match säger tränaren Markus Åbb. –När matchen kom igång märkte vi att vi trots allt inte var redo för match. Vi koncentrerade oss kanske lite för mycket på fel saker och Indians kunde göra några enkla mål. Den andra perioden var riktigt bra av oss. Det var kanske vår bästa period den här säsongen. Tredje perioden var sen en jämn historia. Jag var helt säker på att vi skulle vinna matchen när vi gjorde 5-6. Ju längre matchen gick desto bättre kunde vi kontrollera den. Tyvärr fick vi uppleva vad ett mål kan innebära på den mentala sidan.