Indianerna kommer på besök

Det är indianerna från Esbo som står för motståndet på lördag i Stjärnhallen i Nykarleby. Indians har i förhandssnacket pekats ut som en av två favoriter i serien, men laget har likt Blue Fox inte ännu rosat marknaden.

Efter 6 spelade matcher ligger Indians på en sjunde plats i tabellen. Laget har skrapat ihop 6 poäng efter 3 vinster och 3 förluster. Målskillnaden är 50-39. Indians har spelat fyra hemmamatcher och två bortamatcher. Det har blivit förluster hemma mot FoSu, FBT Pori och Woodcutters. Den enda hemmavinsten kom mot FBC Turku. Bortavinsterna har kommit mot SBS Pori och USB.
Lagets bästa poängplockare är Jani Normala som på 6 matcher samlat poängen 9 + 5 = 14. Följande är Valtteri Nurmi med 5 + 8 = 13 och Tommi Rosendahl med 2 + 8 = 10. Intressant är det att laget har fem spelare som ännu förra säsongen spelade i Rangers. Dessa är anfallarna Nurmi, Mika Förell 7 + 2 = 9 och notoriske målskytten Robert Olenius 3 + 2 = 5 samt backarna Sebastian Klärich och Antti Lepola. Klärich har gjort sig känd som en otroligt rörlig back. Lepola igen var kapten i Rangers och har fortsatt med det i Indians.

Blue Fox ligger för tillfället på en tionde plats i tabellen. På 7 matcher har laget samlat på sig 5 poäng. De två senaste matcherna mot USB slutade med förlust och de var inga höjdare. Nu gäller det för laget att spotta i nävarna och ta nya tag. Blue Fox ligger nu på nerflyttningsplats och vill man uppåt så måste det komma tvåpoängare. Blue Fox har spelat 7 matcher av vilka 5 har varit på bortaplan. Hemmamatcherna börjar komma i lite tätare takt nu och därmed borde det vara möjligt att utöka poängskörden. Tränaren Markus Åbb har utlovat förändringar till matchen mot Indians så vi får se vad det innebär.

Nu gäller det att sälja sina skinn dyrt och ta skalpen av indianerna!