Kommentarer efter matchen mot USB

Läs tränaren Markus Åbbs kommentarer efter matchen mot USB från Nystad.

Markus Åbb ger lagkaptenen Kim Nyström instruktioner.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg


Jag tycker det blev fulare siffror än vad det borde ha varit säger Blue Fox tränare Markus Åbb. Det är klart att USB var lite bättre på varje delområde på planen, men ändå var vi inte så här mycket sämre som slitsiffrorna vill påskina. USB är dessutom ett lag som besitter mycket löpkraft och vilja. De springer snabbare när de ska byta än vi gör på planen när vi backcheckar. Vissa lag passar oss sämre än andra rent spelmässigt, USB verkar vara ett lag som passar oss dåligt.

På något sätt saknas den sista gnistan i vårt lag för tillfället. Vi har en tendens att göra motståndarnas målvakter bra. Jag tycker att vi har spelat bra i år och vi skapar två till tre gånger mera målchanser än vi gjorde senaste säsong, ändå gör vi färre mål. Vi har många skott på mål, men våra skott går ofta rakt på målvakten. Jag tror trots allt att det är fast på ganska små saker. När det lossnar för oss så kan det komma flera vinster på rad.

Nästa match är på lördag hemma mot Indians från Esbo, vad tror du om den matchen? Indians var ett av de tippade topplagen inför seriestarten säger Markus Åbb. De har inlett serien lite knackigt med tre vinster och tre förluster. Vinner vi den matchen så kan vi vända vår trend. Vi får se vad vi hittar på, men vi kommer nog att göra en del förändringar.