Tasapeli Tampereen trilleristä

Lauantain vierasottelu Tampereella Ilvestä vastaan päättyi pistejakoon. Siniketut joutuivat jahtaamaan nuoria ilveksen pentuja läpi koko ottelun, sillä Ilves johti ottelua lähes loppuun saakka. Jarno Pahkakangas pelasti lopulta pisteen vierasjoukkueelle, kun ainoastaan 27 sekuntia oli pelaamatta. Eräluvut kirjattiin 4-2, 3-3 ja 1-3.

Jimmy Sved onnistui lauantaina maalinteossa ensimmäisen kerran Blue Fox-paidassa.
Kuva: Arkisto/Glenn Hägg

Kuten jo ennakossa ounasteltiinkin tuli ottelusta maalirikas tapahtuma. Blue Fox sai otteluun huonon alun ja oli 2-0 tappiolla jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen Tommi Erkkilän ja Jesse Niittymäen onnistuessa maalinteossa. Ajassa 8.56 vihellettiin Ilvekselle rankkari, joka hyödynnettiin parhaalla mahdollisella tavalla, kun Niittymäki pisti pallon Enlundin selän taakse. Ajassa 12.19 päätti kotijoukkue pelata hieman käsipalloa, josta mies boksiin ja vierasjoukkue ylivoimalle. YV:llä ei maalia syntynyt, mutta ainoastaan kaksi sekuntia jäähyn päättymisen jälkeen, kun Petteri Toivola ohjasi Johnny Ojalan vedon sisään ja tilanteeksi 3-1. Pelikellon näyttäessä 16.52 lisää Ilves johtonsa jo kolmeen maaliin, kun Ilari Taskinen sutii maalin edestä pallon sisään. Syöttäjänä Antti Naskali. Erän viimeisellä minuutilla Jakob Klingenberg päättää kuitenkin tehdä ”pukukoppimaalin” ja hienon nousun jälkeen kanttaa pallon oikeaan ylänurkkaan ja näin on jälleen kauden henkilökohtainen maalisaldo täynnä.

Toisessa erässä ehditään pelata 7.52, kunnes Ilves lisää Blue Foxin tuskaa, kun Aleksi Kalliomäki tekee Toni Valkeejärven syötöstä tilanteeksi 5-2. Ainoastaan 14 sekuntia myöhemmin tulee vierasjoukkueen vastaus, kun Jimmy Sved avaa maalisaldonsa Foxeissa Jarno Pahkakankaan syötöstä. Kymmenen sekuntia tästä ja Johnny Ojala kaventaa jo 5-4 Jori Isomäen syötöstä. Vierasjoukkueella oli tässä vaiheessa hyvä draivi päällä. Draivi kuitenkin vaimenee, kun vierasjoukkuee saa boksin ajassa 32.36 ja Ilves pystyy hyödyntämään miesylivoimansa, kun Miika Nieminen laukoo tilanteeksi 6-4. Noin kolme minuuttia myöhemmin vihelletään Blue Foxille rankkari, mutta ikävä kyllä Johnny Ojala ei yrityksessään tällä kertaa onnistu. Vierasjoukkue ei myöskään kyennyt hyödyntämään tästä seurannutta ylivoimaansa. Lisää kylmää vettä vieraiden niskaan tulee ajassa 38.07, kun Foxit saavat taas boksin. Pelko siitä, että Ilves repäisisi jo kolmella maalilla johtoon osoittautuu kuitenkin turhaksi, sillä Kim Nyström tekee alivoimalla kavennuksen pelatessaan Ojalan kanssa nätisti yhteen. Ilves onnistuu kuitenkin vielä ylivoimallaan, kun Antti Naskali ohjaa Eetu Pättiniemen laukauksen verkon perukoille. Tilanne kahden erän jälkeen siis 7-5.

Kolmanteen erään Blue Fox vaihtoi maalivahtia, kun Robin Strömsnäs tuli Mikael Enlundin tilalle tolppien väliin. Erää ehditään pelata ainoastaan 35 sekuntia, kun kukas muukaan kuin Johnny Ojala kaventaa ja tuo vierasjoukkueen taas maalin päähän. Kymmenisen sekuntia tästä ja Ilves ottaa ottelun kolmannen jäähynsä ja näin vierasjokkueelle tarjoutuu loistava tilaisuus tasoittaa puntit. Ikävä kyllä tasoituksessa ei onnistuta, eikä myöskään seuraavalla ylivoimalla, mikä tarjoutuu ajassa 54.17. Heti jäähyn jälkeen vierasjokkue päättää ottaa aikalisän ja kuin taivaan lahjana ajassa 56.51 Ilves jatkaa jäähyilyään. Tällä kertaa ei ylivoimaa enää hukata, kun Ronnie Luden laukoo tilanteen tasoihin Kim Nyströmin syötöstä. Tilanne siis 7-7 ja trendi vaikutti kääntyneen päälaelleen ja kaksi pistettä vaikutti realistiselta vierassaaliilta. Vierasjoukkueelle lähes peikoksi ottelussa muodostunut Antti Naskali oli pistejaosta eri mieltä ja ohjasi nätisti maalin kulmalta Paavo Kallialan lätyn sisään ja Ilves taas johtoon, kun ottelua pelattu 59.14. Eikä tässä vielä kaikki. Blue Fox otti luonnollisesti Strömsnäsin pois maalin suulta ja ajassa 59.33 Jarno Pahkakangas vetää järkyttävimmän pommin, minkä allekirjoittanut on koskaan nähnyt ja tasoittaa puolesta kentästä tilanteeksi 8-8. Syötön tarjoili pakkipari Isomäki. Jatkoajalla ei suurempia temppuja nähty ja näin ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen pistejakoon.

Erittäin vaikea ottelu meille, kertoo valmentaja Markus Åbb. Emme missään vaiheessa päässeet kunnolla mukaan otteluun. Ilves pääsi aivan liian helposti meidän boksin sisään ja sai hyviä paikkoja läheltä maalia. Onneksi saimme kaksi maalia ensimmäiseen erään, se piti meidät ottelussa mukana. Toinen ja kolmas erä olivat meidän, vaikka emme tasoihin niissä päässeetkään. Teimme helppoja virheitä, jotka Ilves pystyi käyttämään hyväkseen. Lopun tasoitus oli joukkueelta vahva näyttö. Saamme olla erittäin tyytyväisiä yhteen pisteeseen.