Oavgjort mot lokatterna i Tammerfors

Det blev oavgjort mot Ilves i Tammerfors för Blue Fox herrar på lördag kväll. Blårävarna fick jaga lokatterna matchen igenom. Blue Fox var aldrig uppe i ledning och Jarno Pahkakangas räddade en poäng med 27 sekunder kvar att spela. Periodsiffrorna i matchen skrevs 4-2, 3-3 och 1-3.

Jimmy Sved stod för sitt första mål i Blue Fox-tröjan på lördag mot Ilves.

Matchen mellan Ilves och Blue Fox blev en målrik historia precis som vi hade förutspått. Blue Fox fick en dålig start på matchen och låg under med 2-0 efter 2.25. Ilves två första mål gjordes av Tommi Erkkilä och Jesse Niittymäki, passningarna stod Eetu Pättiniemi och Antti Naskali för. Vid 8.56 fick Ilves en straff och den förvaltades på bästa sätt av Jesse Niittymäki som kunde överlista Mikael Enlund i Blue Fox målet. Vid 12.19 drog Ilves på sig en utvisning för hands. Bortalaget klarade inte av att öppna målkontot under utvisningen, men det dröjde bara två sekunder efter utvisningen innan Petteri Toivola kunde pricka in 3-1 på pass av Johnny Ojala. Vid tiden 16.52 kunde Ilves utöka sin ledning till 4-1 genom Ilari Taskinen på pass av Antti Naskali. I periodens sista minut kunde Jakob Klingenberg reducera till 4-2 för Blue Fox.

Vid tiden 27.52 kunde Ilves utöka sin ledning till 5-2. Målgörare var Aleksi Kalliomäki och passningen stod Toni Valkeejärvi för. Endast 14 sekunder senare kunde Jimmy Sved öppna sitt målkonto för Blue Fox när han på pass av Jarno Pahkakangas slog in 5-3. 10 sekunder senare kunde Johnny Ojala reducera till 5-4 på pass av Jori Isomäki och Blue Foxh var nu hårt på gång. Tyvärr kom det en utvisning för bortalaget vid tiden 32.36. Utvisningen kunde Ilves utnyttja och Miika Nieminen fick slå in 6-4 på pass av Vesa-Matti Takkinen. Vid 35.29 fick Blue Fox en straff som Johnny Ojala fick möjlighet att skjuta, men tyvärr blev det inget mål. Blue Fox kunde inte heller utnyttja det efterföljande numerära överläget. Vid 38.07 drog Blue Fox på sig en utvisning och rädslan fanns att Ilves skulle dra ifrån till en tremåls ledning, men Kim Nyström ville annorlunda och han kunde reducera till 6-5. Framspelningen stod Johnny Ojala för. Tyvärr kunde Ilves utnyttja det numerära överläget och ännu utöka sin ledning till 7-5 vid tiden 39.26. Målgörare var Antti Naskali på pass av Eetu Pättiniemi.

Till den tredje perioden hade Blue Fox gjort ett målvaktsbyte. In kom Robin Strömsnäs istället för Mikael Enlund. Perioden hann bara bli 35 sekunder gammal innan Johnny Ojala kunde reducera till 7-6. Vid tiden 40.48 drog Ilves på sig sin tredje utvisning och nu hade Blue Fox ett gyllene läge att kvittera till 7-7, men det ville sig inte. Vid 54.17 drog Ilves på sig ännu en utvisning, men inte heller den här gången lyckades Blue Fox pricka rätt. Direkt efter utvisningen valde Blue Fox att ta timeout och vid 56.51 drog Ilves på sig sin femte utvisning för kvällen. Vid tiden 57.22 lyckades Blue Fox äntligen utnyttja ett numerärt överläge när Ronnie Ludén prickade in 7-7 på pass av Kim Nyström. Nu kändes det som om trenden hade vänt och det fanns två poäng att hämta i Tammerfors. Antti Naskali i Ilves hade inte förstått det så vid tiden 59.14 gav han igen Ilves ledningen med 8-7 på pass av Paavo Kalliala. Blue Fox tog naturligtvis ut sin målvakt och vid tiden 59.33 kunde Jarno Pahkakangas kvittera till 8-8 på pass av Jori Isomäki. Den efterföljande förlängningen blev resultatlös och matchen slutade därmed 8-8.

Aldrig någonsin har jag följt med en så spännande match på webben som denna. Blue Fox kämpade hela tiden ur underläge, men kom hela tiden igen. Ilves ledde med 3-0, 4-1, 6-4 och 7-5, men Blue Fox visade styrka och stretade emot. När 8-7 målet kom vid 59.14 hade jag redan gett upp, men tji fick jag, det går att göra mål utan målvakt och det tar bara 19 sekunder. Innebandy är en fantastisk sport. I den första perioden gjorde Ilves två mål inom 14 sekunder. I den andra perioden gjordes det först tre mål inom 24 sekunder mellan 27.52 och 28.16. Sen gjordes det två mål inom 24 sekunder i numerärt underläge och numerärt överläge. Säg mig vilken annan sport som är lika snabb och där matcher kan svänga lika mycket som det gör i innebandy.

Det var en väldigt svår match för oss säger tränaren Markus Åbb. Vi kom aldrig riktigt in i matchen. Ilves kom alldeles för lätt in i vår box och fick lägen nära vårt mål. Som tur var fick vi två mål i första perioden så att vi hölls med i matchen. Andra och tredje perioden var sen våra perioder fast vi aldrig riktigt kom ikapp. Vi gjorde lätta misstag som Ilves kunde utnyttja. Det var starkt av laget att kvittera på slutet. Vi får vara väldigt nöjda med en poäng.