Miesten edustus Tampereelle Ilveksen vieraaksi

Miehet matkaavat lauantaina Tampereelle, jossa vastaan asettuu legendaarinen brändi Tampereen Ilves. Kotijoukkue on napsinut kauden kolmesta pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa.


Ilves päätyi viime kauden päätteeksi 26:lla pisteellään länsilohkon 6. sijalle. Joukkue jäi vain kaksi pinnaa Blue Foxista, joka löytyi sijalta 5. Kaksi Ilveksen viime kauden parasta pistemiestä Janne Viitala ja Tommi Merto ovat sittemmin vaihtaneet maisemaa Salibandyliigassa pelaavaan Nokian KRP:hen. Joukkueessa on toki jäljellä pelaajia kuten esimerkiksi Eetu Pättiniemi, joka keräsi viime kaudella 21 ottelussa tehot 22+17, Antti Naskali, joka teki pisteet 27 + 11, ja Miika Nieminen, joka ylsi tehoihin 12 + 19.

Miika Nieminen johtaakin Ilveksen sisäistä pistepörssiä tämän kauden osalta keräten kolmessa ottelussa tehot 3+5. Antti Naskali on puolestaan tehnyt kolmessa ottelussa viisi maalia. Ilves teki viime kaudella itsensä tunnetuksi teknistä salibandya ja nopeita syöttöjä suosivana joukkueena. Pelityyli ei näytä muuttuneen, vaikka joukkue menettikin pelimiehiä kuten Merto ja Viitala. Ilves on liigajoukkue SC Classicin kasvattajaseura. Joukkueilla on mm. yhteinen joukkue A- ja B-junioreille nimellä IC Akatemia. Ilveksen edustusjoukkueella on täten mahdollisuus nostaa rinkiin teknisesti taitavia junioreja sekä Ilveksestä että Classicista.

Tilastollisesti ei Blue Foxille voi ottelusta luvata helppoja pisteitä. Ilves on kauden kolmessa pelaamassaan ottelussa osunut maalipuiden väliin 24 kertaa ja oma pää on puolestaan soinut 15 kertaa. Blue Fox on tehnyt kolmessa ottelussa 13 maalia ja päästänyt puolestaan 15. Ilveksellä on täten keskiarvona 8 tehtyä maalia per ottelu, kun taas vierasjoukkue on osunut keskimäärin 4 kertaa ottelussa. Kumpikin joukkue on päästänyt keskimäärin 5 osumaa pelaamissaan otteluissa. Lauantain koitos siis tullee tarjoamaan Kaukajärvelle löytäneille katsojille ison määrän maaleja. Toivotaan, että suurinta osaa niistä juhlitaan Ilveksen päädyssä!

Käännös: Juhopekka Pietilä