Blue Fox möter Ilves på bortaplan

Blue Fox herrar tar sig på lördag an Ilves i en match på bortaplan i Tammerfors. Ilves har öppnat säsongen med två vinster på tre matcher.

Jonathan Sjöblom gjorde mål mot FBC Turku. Kan han utöka målskörden mot Ilves?
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Förra säsongen slutade Ilves på en sjätte plats i tabellen, med 26 poäng. Det var två pinnar mindre än Blue Fox som slutade på en femte plats. Två av Ilves bästa poängplockare från förra säsongen, Janne Viitala och Tommi Merto har försvunnit till salibandyligan och Nokian KRP. Kvar i laget finns dock spelare som Eetu Pättiniemi som förra säsongen samlade på sig 22 + 17 = 39 poäng på 21 matcher, Antti Naskali 27 + 11 = 38 poäng på 22 matcher och Miika Nieminen 12 + 19 = 31 poäng på 19 matcher.

Miika Nieminen toppar Ilves interna poängliga för denna säsong, han har på tre matcher samlat på sig 3 + 5 = 8 poäng. Antti Naskali har på tre matcher gjort 5 mål. Ilves gjorde sig förra säsongen känt som ett lag som spelar en teknisk innebandy med snabba passningar. Det här lär inte ha ändrat även om laget gått miste om lirare som Viitala och Merto. Ilves fungerar idag som en fostrarförening till ligaföreningen SC Classic. Lagen har bland annat gemensamma lag för A- och B-juniorer med namnet IC Akatemia. Ilves representationslag har därmed möjlighet att lyfta upp tekniskt duktiga juniorer från både Ilves och Classic.

För Blue Fox finns det ingen möjlighet att ta enkla poäng i den här matchen. Ilves har på tre matcher denna säsong gjort 24 mål och släppt in 15. Blue Fox har på tre matcher gjort 13 mål och släppt in 15. Ilves har därmed ett snitt på 8 mål framåt per match till skillnad från Blue Fox som har ett snitt på strax över 4 mål framåt per match. Båda lagen har ett snitt på 5 mål bakåt per match. Drabbningen på lördag lär alltså innehålla en hel del mål. Vi får hoppas att de flesta av dem kommer i Ilves ända!