Hemmapremiär för herrarna mot FBC Turku

Blue Fox herrar inleder säsongen i hemmahallen på lördag 17.10 med match mot nykomlingarna FBC Turku. Matchen mot laget från Åbo börjar kl. 16.00.

 


FBC Turku är denna säsong nykomlingar i division 1. FBC Turku har dock meriter från division 1, men då får man gå tillbaka till säsongen 2005-2006. Totalt har föreningen spelat sex säsonger i landets nästhögsta serie.

FBC Turku tog sig till division 1 via kvalspel. I kvalet var man helt överlägsna med 7 vinster på 8 matcher. FBC Turku har spelat två seriematcher denna säsong och det har blivit en vinst och en förlust. Vinsten kom i serieöppningen hemma mot USB och förlusten borta mot Woodcutters. Bästa poängplockare i FBC Turku så här långt är Jarno Laaksonen som på två matcher gjort poängen 6 + 1 = 7. Han följs tätt av Matti Keltanen som gjort 4 + 3 = 7 poäng.

Efter matchen mot Woodcutters som slutade 10-8 till Woodcutters skrevs det på Woodcutters hemsida att FBC Turku satsar mera på det offensiva spelet än på det defensiva. Synligaste spelaren var Matti Keltanen med poängen 2 + 2 = 4.

För Blue Fox är det upp till bevis i matchen mot FBC Turku. Efter två förluster är det nu dags för herrarna att öppna poängkontot.