Blue Fox möter seriefavoriten

Herrarna möter på söndag FBT Pori i Björneborg. FBT Pori är av journalister och tränare utnämnda till favoriter att vinna division 1 västra.


FBT Pori spelade senaste säsong i Salibandyliga. Där slutade man på en fjortonde och sista plats och därmed får man denna säsong ta ny fart i division 1. Bästa poängplockare i laget under Salibandyligasäsongen var Lasse Salminen med 22 + 10 = 32 poäng på 22 matcher och Ville Vahtera med 13 + 19 = 32 poäng på 22 matcher. Salminen har till denna säsong bytt förening till Nokian Krp, men den alltid lika poängfarlige Vahtera finns fortfarande kvar i Björneborg. Kvar finns också Juha Tikka en mycket lovande anfallare född 1989 som senaste säsong stod för poängen 15 + 7 = 22 på 25 matcher.

I allt förhandssnack har det pratats om att FBT Pori snarare har förstärkts än försvagats efter säsongen i Salibandyliga. Det här beror främst på att de bästa spelarna från lokalkonkurrenten SBS Pori flyttat över till FBT. Nya från SBS är bland andra målskytten Mikael Boelius, Miika Läntinen, Timo Heinilä och Joni Hämäläinen. Ny i FBT Pori är också tränaren Ismo Läntinen som även han flyttat över från SBS Pori.

Kristian Wikman säger att det är klart att det kommer att bli en svår bortamatch. En skillnad jämfört med Woodcutters matchen finns det. Mot Woodcutters var vi favoriter, men nu är det FBT Pori som har favorittrycket på sig. FBT kommer säkert att pressa högt, men vi måste våga spela vårt eget spel. FBT lever mycket på att de pressar och stressar motståndarna till misstag. Vi får bästa laget på benen fortsätter Wikman, endast Ronnie Ludén blir borta på grund av att han ska spela säsongens sista fotbollsmatch i division två.

FBT Pori hade också en tuff serieinledning. De besegrade knappt FoSu på hemmaplan med 6-5 efter att ha gjort tre mål i numerärt överläge. Bästa poängplockare i den matchen var Miika Läntinen med 2 + 1 och Ville Vahtera med 0 + 3. Blue Fox brukar av tradition ha svårt att hämta med sig poäng från Björneborg. Vi önskar att söndagens match ska ändra på den traditionen. Lycka till i Björneborg pojkar!