Miesten kausi alkaa perjantaina

Miesten urakka 1.divisioonan länsilohkossa alkaa perjantaina, kun Botniahallissa pelattavassa vierasderbyssä vastaan asettuu Woodcutters Vaasasta. Molemmat joukkueet ovat kokeneet muutoksia tälle kaudelle.


Blue Fox starttaa kauden usean uuden pelaajan kera. Uusia pelaajia hyökkäyksessä ovat keskushyökkääjä Juhopekka Pietilä Kellon Lyönnistä sekä laitahyökkääjät Petteri Toivola Kokkolan Nibacoksesta ja Tobias Brännbacka Jeppis FBC:stä. Pakin paikalla luutii uutena pelaajana Jimmy Sved, joka pelasi viime kaudella perjantain vastustajan Woodcuttersin riveissä. Blue Fox on myös saanut uusvanhan vahvistuksen maalivahtipuolelle Robin Strömsnäsin muodossa. Viime kauden debutoijaa, 92-syntynyttä laituri Anton Kallvikia voidaan myös pitää uutena pelaajana joukkueessa. Kallvikilla on tällä kaudella mahdollisuus napata vakipaikka pelaavassa kokoonpanossa.

Lähteneitä viime kauden joukkueesta ovat Janne Karvonen (Jeppis FBC), Matias Österberg (Team Merikotkat), Andreas Byggningsbacka (Team Merikotkat), Thomas Lind (lop.) sekä Ola Stormåns(Jeppis FBC). Mielenkiintoista on nähdä ketkä pystyvät paikkaamaan Karvosen ja Österbergin viime kaudella tekemiä pisteitä. Nopeajalkainen Juhopekka Pietilä voi taatusti tehdä pisteitä, erityisesti vastahyökkäyksistä. Petteri Toivola on pehmeäkätinen pelaaja, mutta hänen tapauksessaan kaikki voi riippua hyvin pitkälti siitä miten kausi alkaa. Maalinteossa onnistuminen tuonee hänelle lisää itseluottamusta ja samalla lisää peliaikaa. Anton Kallvik on pelannut erittäin hyvän treenikauden ja onnistunut maalinteossa lähes jokaisessa pelaamassaan ottelussa. Maalinteko on sujunut jopa ennakkoon vahvoja joukkueita, kuten SPV:tä ja Umeå City IBK:ta vastaan. Myös Kallvikin osalta kauden alku voi olla ratkaiseva. Tobias Brännbackalle on vielä ainakin tässä vaiheessa luvassa vähäisempiä peliminuutteja. Jimmy Svediä voidaan pitää nykyjoukkueessa vakiopakkina, sillä sekä Magnus Holm että Rami Isomäki kuntouttavat vielä itseään viime kauden polvivammojen jäljiltä. Sved omaa erittäin hyvän laukauksen, jota voidaan pitää hyökkäyksellisenä aseena. Robin Strömsnäs saa taistella tällä hetkellä kakkosvahdin paikasta Mikael Enlundin kanssa, sillä tämän hetken ykkösmies tolppien välissä on Mika Pirttimäki.

Jos on Blue Foxin joukkue muuttunut, niin samaa voidaan sanoa Woodiksestakin. Muutokset ovat jopa suurempia, kun poissa ovat pistekunkku Mikael Furu ja joukkueen kapteeni Rami Kolmonen. Joukkue saa nyt laskea enemmän viime kauden parhaiden pistemiesten Kimmo Lintalan ja Jussi Huovisen varaan. Pienikokoinen, mutta erittäin taitava pakki Tero Saaristo on myös erittäin tärkeä joukkueelle. Woodiksen joukkueessa pelaa myös lupaava 92-syntynyt Rasmus Nyström, joka on aikaisemmin pelannut 2-divisioonaa SB Vaasan riveissä, mutta nousi tälle kaudelle mukaan astetta korkeammalle sarjatasolle.

Perjantain ottelusta tulee takuulla jännittävä ja sähköinen. Joukkueiden väliset derbyt tarjoavat yleensä aina jotain erityistä säpinää. Mielenkiintoista on myös nähdä miten Woodcutters onnistuu hyödyntämään täysikokoisen Botniahallin kentän laitoja. Toivotamme molemmille joukkueille onnea kauteen ja toivomme, että vierasjoukkue palaa kaupunkireissultaan kaksi pistettä rikkaampana!

Käännös: Juhopekka Pietilä