Blue Fox herrar på väg västerut

Blue Fox herrar har idag tagit färjan över till Sverige för att spela tre träningsmatcher i Umeå. Vi får tag på tränaren Markus Åbb kl 9.00 på fredag morgon när laget just stigit ombord på RG Lines färja. 


Markus berättar att det är en förväntansfull trupp som är på väg till Sverige. Det är bra att vi kommer iväg så här tidigt på fredag. Det ger oss möjlighet att installera oss på hotellet före vår första match som spelas ikväll. Vi behöver inte springa rakt in på plan från båten. Blue Fox har en trupp med 16 utespelare och två målvakter med sig. Målvakterna som åker med är Mika Pirttimäki och Mikael Enlund.

På frågan vad Blue Fox förväntar sig av kvällens match svarar Markus Åbb - Svenska Superligan är världens bästa innebandyliga och Umeå City spelar i den så det är klart att det kommer att bli en tuff match. Jag tror att det blir lite annorlunda än när vi spelade mot SPV som spelar i finländska Salibandyliiga. Jag tror det blir lite lugnare tempo, men istället blir spelet mera fysiskt. Vi vet inte så mycket mera om motståndarna Umeå City IBK. Vi mötte dem förra året i vår egen turnering. Vi har hört att laget har fått en del förstärkningar och att de kanske är ett ännu bättre lag än förra säsongen.

Vad har ni poängterat inom laget inför dessa matcher? – Försvarsspelet är naturligtvis viktigt, men vi har också jobbat mycket med snabba spelvändningar och kontringar. Efter matchen mot SPV är snabba spelvändningar det som vi fokuserat mest på säger Markus Åbb.

Era matcher kommer att spelas i Gamliahallen som är Umeå Citys hemmaarena. – Jo det ska bli intressant att spela i Gamliahallen. Det är alltid intressant att spela i arenor som man tidigare inte spelat i avslutar Markus Åbb.