Miehille niukka voitto ISB:stä

Blue Foxin miehet voittivat ISB Ilmajoen niukasti 4-3 (2-1, 1-1 ja 1-1). Jarno Pahkakangas ratkaisi ottelun ylänurkkavedollaan ylivoimalla ottelun lopussa.


Jarno Pahkakangas oli Blue Foxin tehokkain ottelussa tehden 2+0.


Blue Fox aloitti maalinteon ottelussa ajassa 1.19. Maalintekijänä Robin Holländer Jakob Klingenbergin syötöstä. Ilmajoki tasoittaa Sami Hillun toimesta ajassa 3.32, syöttäjänä Olli Yli-Karjanmaa. Ajassa 6.29 Jarno Pahkakangas katkaisee syötön oman puolustusalueen vasemmalla laidalla. Hän nousee pallon kanssa kentän poikki ja pommittaa oikealta puolelta tilanteeksi 2-1. Ajassa 19.13 Johnny Fredrikssonille avautuu vielä loistopaikka Petteri Toivolan pelatessa hänelle pallon maalin eteen.

ISB tasoittaa ottelun kun toista erää on pelattu 1.26. Pekka Laitilan kaukoveto puolesta kentästä painuu pahassa maskissa olleen Mika Pirttimäen selän taakse. Maalin syöttäjänä Jukka Kantoniemi. Kun ottelua on pelattu 24.56 saa ISB jäähyn ja Blue Fox ylivoima on tosiasia. Blue Fox hyödyntää ylivoimansa ajassa 26.41 Petteri Toivolan laukoessa suoraan Juhopekka Pietilän syötöstä tilanteeksi 3-2.  Toivola on valmiina taskussa, johon Pietilän syöttö tulee oikealta laidalta.

ISB tasoittaa vielä ottelun ajassa 42.05 Ville Loukasmäen maalatessa Aki Vainio-Hynnilän syötöstä. Maali tulee vasemmalta laidalta, jossa Loukasmäki saa kaksi mahdollisuutta. Ensimmäisen vedon torjuu Pirttimäki, mutta Loukasmäki ehtii lyömään riparin sisään ja tilanteeksi 3-3. 55.42 pelattu ja ISB saa 5 minuutin jäähyn ja täten Blue Fox saa pelata ottelun lopun ylivoimalla. Ajassa 57.10 Jarno Pahkakangas lataa suoraan Jimmy Svedin syötöstä kauhean pommin suoraan takaylänurkkaan. Mahdoton kiinniotettava maalivahdille.

Kaiken kaikkiaan positiivinen ottelu Blue Foxille ottaen huomioon, että suurin osa vanhoista ketuista seurasi ottelua katsomon puolelta. Valmentaja Markus Åbb sanoi ottelun jälkeen, että puolustuspeli toimi paremmin kuin hyökkäyspeli ja ylöspäin pelaaminen. – Sen näki, että emme ole vielä treenanneet paljoa pallon kanssa.

Ketjut

1. erä

Toivola – Pietilä – Fredriksson
Pahkakangas – Sved

Brännbacka – Sjöblom – Olki
Holländer – Klingenberg

Pirttimäki

2. erä

Toivola – Pietilä – Puutio
Pahkakangas – Sved

Brännbacka – Sjöblom – Kallvik
Holländer – Klingenberg

3.erä

Puutio – Pietilä – Fredriksson
Pahkakangas – Sved

Kallvik – Sjöblom – Olki
Holländer – Klingenberg