Herrarna fortsätter träningsmatchandet

Blue Fox herrar fortsätter sina träningskamper med en egen turnering inkommande lördag 15.8 i Stjärnhallen i Nykarleby. Den första matchen i turneringen blåses igång kl. 11.00 och för motståndet står ISB från Ilmajoki.

ISB är nykomlingar i division 1 västra efter att tagit steget upp från division 2 Österbotten. Den andra motståndaren i turneringen är Kellon Lyönti från Haukipudas norr om Uleåborg. KeLy är nykomlingar i division 1 östra efter att ha tagit steget upp från division 1 norra Finland. Blue Fox och KeLy möts kl. 17.30.

Följande träningsmatch för Blue Fox blir mot ligalaget SPV i Seinäjoki och den spelas 19.8. Därefter blir det träningsmatch i hemmahallen tisdag 25.8 kl. 18.30 mot Team Merikotkat från Vasa. Team Merikotkat spelar i division 2 Österbotten och laget har flertalet spelare med erfarenhet av spel i division 1. De mest kända är Matias Österberg, Rami Kolmonen och Mikael Furu.

Första helgen i september åker Blue Fox på turnering till Umeå. Det är det svenska ligalaget Umeå City IBK som står som värd för turneringen. Resan fungerar som svarsvisit för Umeå Citys deltagande i Blue Fox hemmaturnering inför säsongen 2008-2009. Förutom Umeå City kommer Blue Fox att möta finländska ligalaget OLS i turneringen i Umeå. Lördag 12.9 blir det en träningsturnering i Haukipudas där värdarna KeLy och RSB från Rovaniemi kommer att stå för motståndet. RSB kvalade i slutet av förra säsongen till division 1 utan att lyckas ta steget upp. Den sista träningsmatchen inför säsongen är inprickad till vecka 38, men datum och exakt tidpunkt är ännu inte fastslagen. Då kommer SPV på besök till Stjärnhallen. Det är en händelserik försäsong som vi har att se fram emot.

Vill du se försäsongen matchprogram i sin helhet så finns det här.