Laaka borta, Woodcutters hemma

Blue Fox herrar har en tuff helg framför sig. på lördag åker man till Riihimäki för att möta RSS Laaka och på söndag blir det lokalderby i Stjärnhallen mot Woodcutters från Vasa.


Laaka ligger för tillfället på en tionde plats i tabellen med 11 poäng och kämpar för att hållas kvar i division 1. På elfte plats i tabellen, som innebär direkt degradering, ligger Vincemus med 9 poäng. Endast två poäng skiljer lagen åt med två matcher kvar att spela för båda lagen. Laaka har en stigande trend. I de tre senaste matcherna har man tagit en vinst och två förluster. Den 28.1 förlorade man klart mot Rangers. Den 7.2 förlorade man på övertid mot FoSu och 14.2 blev det en klar vinst mot serieledarna USB. Senast Laaka och Blue Fox möttes slutade matchen med vinst 5-4 för Blue Fox.

Laakas bäste poängplockare är Jussi Lindholm som på 20 matcher plockat på sig poängen 17 + 20 = 37. Följande är Mika Penttilä med 21 + 13 = 34 poäng på 20 matcher och Janne Nordström med 20 + 11 = 31 poäng på 15 matcher.

Söndagens motståndare Woodcutters ligger för tillfället på en åttonde plats i tabellen. På 20 matcher har "vedklyvarna" skrapat ihop 17 poäng. Woodcutters har tidigare gjort sig känt som ett målfarligt gäng, men i år verkar det inte riktigt stämma. Ännu säsongen 2007-2008 hade Woodcutters ett målsnitt på 7,3 gjorda mål/match. I år är snittet betydligt sämre med 5,75 gjorda mål/match. På sina tre senaste matcher har Woodcutters tagit en vinst och två förluster. Vinsten kom mot USB och förlusterna mot Rangers och Indians.

Något överaskande är det inte Mikael Furu som är poängbäst i årets Woodcutters. I topp hittar vi istället Jussi Huovinen som på 20 matcher samlat på sig 23 + 18 = 41 poäng. Följande är Kimmo Lintala som spelat till sig 17 + 18 = 35 poäng på 20 matcher. Mikael Furu hittar vi på en tredje plats med 11 + 14 = 25 poäng på 14 matcher.

Även om Blue Fox inte har något att spela för längre i årets serie så tror vi att matchen mot Woodcutters kan bli riktigt spännande. Woodcutters har säkrat kontraktet i serien, men laget vill säkert ha revansch för den klara 10-2 förlusten mot Blue Fox i slutet av november. Sen är det ju också kampen om Österbottens näst bästa innebandylag som står på spel. (Tyvärr måste vi väl erkänna att SPV är Österbottens bästa lag för tillfället.) Tar Blue Fox segern i söndagens drabbning så är laget utan vidare Österbottens näst bästa!