Blårävarna vill klösas i sista matchen

På söndag 25.2 kl. 16.00 startar herrarnas sista match för säsongen i Stjärnhallen mot Ilves. Säsongen började med en hemmamatch, som slutade i en uddamålsförlust. Tyvärr har den trenden följt med hela säsongen och nu jagar herrarna årets första seger med ungdomlig iver. 

Max Forsbacka till vänster och Mario Knutar till höger har gjort flest mål i Blue Fox denna säsong.
Foto: Glenn Hägg

Ungdomlig iver har präglat säsongen eftersom Blue Fox har haft den yngsta truppen i serien. Uppförsbacken har varit bitande och någon nerförsbacke har inte kommit, vilket har varit frustrerande. Trots bra spel i många matcher har motståndarna alltid lyckats göra fler mål i varje match. Målskyttet har varit svårt men glädjande är att det är de unga som stått för största delen av dem. Max Forsbacka och Mario Knutar är lagets skyttekungar med 8 mål vardera, så få se vem som gör fler mål av dem på söndag. Taikuri Jack Nylund är lagets skickligaste spelare och han leder lagets interna poängbörs med 5+14=19 poäng. På söndag är det ett målmedvetet lag som vill ha nerförsbacke och köra slalom mellan lokatterna för att vinna säsongens sista match. - Vi har en ganska liten trupp på söndag eftersom flera pojkar åker och spelar med P19. Men vi som spelar är mycket taggade och ärkeräven Reevin Fredriksson stiger även han igen in på plan på söndag, kommenterar tränare Mikael Nyvall. 


Jack Nylund är Blue Fox bästa poängplockare.
Foto: Glenn Hägg 

Motståndarna Ilves från Tammerfors ligger på en fjärde plats i tabellen inför sina två sista matcher. Det är tight vid playoff-strecket så de behöver minst en vinst till för att vara helt säkra på att få fortsätta säsongen och kvala uppåt i seriesystemet. - Ilves är ett skickligt lag där de flesta har spelat tillsammans i flera år. Men de är lite ojämna i sina matcher, höga toppar varvas med djupa dalar, så vi har absolut chansen, säger Nyvall om lokatterna. Ilves är ett målfarligt lag och deras tre starkaste poängplockare har alla kommit över 30 poäng i serien i år och de är Jaakko Nieminen, Kalle Lehtisalo och Topi Koskinen. Håll ögonen på dem. 

 

- Det börjar bli dags att vinna en match i årets serie som vi har lovat, säger Nyvall både skämtsamt och allvarligt. Det skulle vara viktigt att få avsluta säsongen med en seger och ta med sig den känslan in i träningssommaren. Blue Fox kommer att bli sist i årets serie och får därmed ta steget ner till division 2 till nästa säsong. På söndag tar vi farväl av Suomisarja för denna gång och det vill vi göra med bravur både på plan och på läktaren. Kom med på plats och ge ditt stöd #blåtthjärta