Två lag som vill vinna möts på söndag

På söndag, 4.2 kl. 15.00 i Stjärnhallen, bjuder herrarna upp till ny kamp för att ta hem säsongens första seger. Jonathan Sjöblom sade efter den förra matchen att den ska tas. Söndagens motståndare är Dynamo från Uleåborg, som förlorat sina sex senaste matcher.

Andreas Granholm, längst till vänster, stod för en kanoninsats i förra hemmamatchen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

 

Blue Fox stod förra söndagen för säsongens bästa insats om man ser till 60 minuter. Största delen av laget var friskt och man gick runt på tre fulla femmor och alla offrade sig för laget. Blandningen med några äldre spelare och en stor del yngre hade en bra mix och Andreas Granholm i målet gjorde en kanoninsats. Blue Fox var effektiva i den andra perioden och kan man göra det i, åtminstone, två perioder på söndag kan det bli nytt målrekord i en match för denna säsong. Det behövs för att bärga den första segern. De yngre spelarna tar för sig bättre och bättre och antecknar sig i målprotokollet allt oftare. Säsongens tre sista matcher, som är betydelselösa i meningen att Blue Fox kommer att bli sist i tabellen, ger de yngre spelarna möjlighet att utvecklas ännu mera och få rutin av att lyckas i hårdare matcher. 


Matchvärden Clubhouse Nykarleby lottar på söndagens match ut 5 st presentkort á 60 €. Presentkorten kan användas i appen Sweetspot för att boka en spelsession hos Clubhouse. 

 

Söndagens motståndare Dynamo är inne i en förlustspiral där man förlorat sina sex senaste matcher trots att man spelat fem av dem på sin hemmaplan. Man ligger på 11:e plats i tabellen och jagas av MLT. Dynamo behöver en vinst för att inte bli upphunna och tvingas kvala för sin plats i Suomisarja. Juuso Nissilä med 11+11=22 poäng och Onni Linnanmäki med 5+15=20 poäng leder lagets anfallsspel och laget har gjort fjärde mest mål i serien. Försvaret läcker dock mera och de har släppt in ungefär lika många mål som Blue Fox under säsongen. 

 

Med gott humör och många friska spelare går herrarna in för att ge tränare Mikael Nyvall säsongens första seger och ett leende efter matchen. Innebandy är bäst på plats och laget behöver mera av det fina stöd som hemmapubliken gav dem senaste söndag. Så upp till kamp på plan och från läktaren!