Topplaget Pirkat på besök i Stjärnhallen

På söndag 28.1 kl. 15.00 spelar herrarna hemmamatch mot Pirkat från Pirkkala i Stjärnhallen. - De är seriens bästa lag enligt mig, skickliga spelare, bra att pressa och har en tanke med allt de gör, säger Mikael Nyvall. 

Kevin Bjökström och Blue Fox herrarna får mäta sig mot topplaget Pirkat på söndag.
Foto: Glenn Hägg

 

Pirkat är på andra plats i den haltande tabellen för Suomisarja zon A. De har endast förlorat två matcher varav den ena är deras senaste match när de förlorade toppmötet med Nibacos på hemmaplan senaste vecka. Pirkat har en förkrossande målskillnad med + 38 mål och är det lag som släppt in minst mål i serien. Mika Salo, med 25 poäng, har varit inblandad i vart fjärde mål som laget gjort och är lagets poängkung så här långt. Han skuggas av  Kalle Koivunen med 24 poäng. I laget finns nio spelare som gjort 10 poäng eller mera på 14 matcher. Pirkat kommer att gå till Divari-kval denna säsong liksom de gjorde senaste säsong, så nu finns chansen att se ett riktigt topplag. 

 

Blue Fox herrar lyckades inte knipa några poäng under sina bortamatcher de två senaste helgerna. Resan till norra Finland slutade i 3-10 förlust mot tomtenissarna i Rovaniemi och 3-9 förlust mot kungarna i Sastamolo. Under förra helgens resa till Björneborg  förlorade man mot PTU med 1-6. Nu är det roligt att vara på hemmaplan igen och ge järnet för att ställa till med en skräll på söndag. Tränare Mikael Nyvall säger: Vi borde ha möjlighet att matcha tre fulla femmor och de yngre spelarna får mycket speltid igen. Det är de yngre som också stått för målen i bortamatcherna när Kevin Björkström, Simo Korpitie, Casper Nyvall, Mario Knutar och Max Forsbacka (samt Juuso Pukkinen) antecknats som målskyttar. Ofta assisterade av lagets poängkung Jack Nylund. Blue Fox kämpar med målskyttet och nu vill vi att det blir stolpe in, flera gånger, denna gång. 

 

Innebandy är bäst på plats, så kom och heja fram herrarna till seger på söndag!