Rutinerade motståndare tog alla poäng med sig

Söndagens hemmamatch för herrarna slutade i en 2-7-förlust mot PTU. En jämn match från början som rann ur händerna mot de rutinerade spelarna i PTU som också fick hård medvind i alla fifty-fifty domarbeslut.

Jhonny Fredriksson var tillbaka i blått.

Blue Fox kom till match med sin bredaste trupp för säsongen och de comebackande spelarna var genast med i den startande laguppställningen. Målvakten Slakke Enlund gjorde en bra match och tog det som han borde men fick för lite hjälp med att sopa undan returerna framför det egna målet. Reevin Fredriksson kämpade men kunde inte, ännu i denna match, vara katalysatorn som fick igång hemmalagets målskytte.

Mikael "Slakke" Enlund vaktade målet mot PTU.

Matchen började jämt och intensivt och redan vid tiden 2.40 blir Blue Fox Simo Korpitie utvisad för slag på klubba. Åtta sekunder senare låg bollen i Blue Fox-målet när ligameriterade Benjamin Lepola sköt ett bra skott förbi en skymd Slakke Enlund. För assisten stod Paavo Järvi. Minuten efter detta åker PTUs Aapo Tamminen ut för slag på klubba och Blue Fox får sitt första numerära överläge för dagen. Efter en stund med passningar runt boxen kan Ronnie Ludén bakifrån målet spela bollen till Christoffer Lassander framför mål som inte gör något misstag, 1-1. Blue Fox fortsätter med aktivt spel men har svårt att komma till klara målchanser. Vid tiden 15.08 får PTUs Paavo Pelkonen på ett perfekt skott från högerkanten som går in vid kryssribban och betyder 1-2. Vid tiden 18.00 utvisas både Blue Fox Jack Nylund och PTUs Tuomas Huhtala efter lite gnabb efter avblåsning, men spel med 4-4 gynnar inget av lagen. Det sista som händer i perioden är att Christoffer Lassander utvisas för slag på klubba.

Christoffer Lassander gjorde Blue Fox första mål i matchen.

Andra perioden börjat svagt för Blue Fox när PTU kan kan komma i en 3-2-kontring och göra 1-3 när Tuomas Huhtala från slottet ostört kan pricka in bollen på Benjamin Lepolas passning. Vid 26.44 blir uppförsbacken ännu högre när PTUs Tommi Mieskoski kan slå in en retur i lugn och ro framför Blue Fox-målet när hemmaspelarna inte kan städa undan bollen efter Slakke Enlunds fina första räddning. Efter detta börjar domarnas inkonsekvens i domsluten bli mycket märkbara och påverkar matchen utgång. Först blir David Krokvik utvisad för slag på klubba mitt i perioden, en riktig utvisning men varför hade domarna friat i flera lägen före det ? Blue Fox klarar det numerära underläget bra. Ganska snabbt efter att Blue Fox blivit fulltaligt får PTU utvisning för slag på klubba och Riku Haanpää får sätta sig på utvisningsbänken. En lättdömd utvisning som retar upp motståndarna. Stämningen börjar överlag bli grinig på planen eftersom domarna håller på att tappa matchen. Ett lite råddigt  numerärt överläge slutar ändå i att Mario Knutar får ett friläge på Simo Korpities passning och han kan ensam med PTUs målvakt Rasmus Österman reducera matchen till 2-4. Ny vind i seglen ? Nej tyvärr. En hög boll dimper ner, Casper Nyvall och en spelare från PTU kämpar om den, PTUaren faller i en helt vanlig närkamp, som det varit tiotals liknande av i matchen, men nu blir domarens beslut utvisning för Nyvall. Blue Fox kämpar sig igenom det numerära underläget och matchen står 2-4 i den andra periodpausen.

Mario Knutar gjorde Blue Fox andra mål.

Till den sista perioden blandade tränare Nyvall och matchcoach Robin Holländer om i alla tre kedjor. Detta i ett försök att få bättre och fler chanser skapade. Blue Fox pressade lite högre och fick, nästan, en bra chans när Mario Knutar kunde pressa bollen av sista försvararen i PTU, försvararen föll i situationen och lyckades få det att se ut som ett misstag när han fick omkull Knutar i fallet och domarna friade och situationen rann ut i sanden. I övrigt var det svårt att få till heta chanser och istället kunde PTUs Markus Kallio vinna närkampen om en retur framför Blue Fox mål och slå in 2-5 med en backhand när 47.27 var spelat. Vad Blue Fox hade tänkt göra under matchens tio sista minuter för att resa sig får vi aldrig veta eftersom den ojämna domarlinjen fortsatte med att blåsa iskallt rakt i ansiktet på hemmaspelarna. En ny duell axel mot axel på mittplan resulterade i att Mikael Nyvall utvisades två minuter eftersom motståndaren föll när det var nio minuter kvar. PTU utnyttjade det n numerära överläget när Markus Kallio kunde frispela Tuomas Huhtala framför målet. På samma gång blev Blue Fox Robin Lantela utvisad för farligt spel i någon situation bakom målet och som tolkades på detta sätt endast av domarna. När en och en halv minut av utvisningen gått får Blue Fox en utvisning för fel byte eftersom PTUs bänk ropar att så var vet, ingen reaktion från domarna innan ropen hördes så utvisningen delades ut enbart på grund av påtryckning. Blue Fox kämpade ner båda utvisningarna men hann vara fulltaliga i endast drygt två minuter innan domarna igen hittade en utvisning för för många spelare på planen. Återigen i en situation som hade skett ett flertal gånger under matchen men som nu mitt i allt skulle ge utvisning. PTU tackade och tog emot och gjorde sitt sjunde mål för dagen när Konsta Nurmela sköt in bollen i mål.

Robin Holländer, i grönt, var tillbaka som matchcoach.

En frustrerad Jhonny Fredriksson summerade matchen efter att han fått lugna ner sig i tio minuter: - En dålig match, våra kontringar var dåliga, vi skapar för lite och dåliga chanser och sista perioden såg ju alla vad som hände. Ny match nästa lördag. Då kommer ett ungt SB Vaasa hit till Stjärnhallen, det blir roligt och en helt annan match, avrundar han med. Blue Fox förlorade för mycket i matchen framför målen. PTU, som var det tyngre laget, kunde göra mål på returer som Blue Fox inte fick bort, medan hemmalaget inte kom in framför motståndarnas mål alls. PTU fick också jobba i medvind med domsluten och kunde utnyttja detta. Det var på inga sätt en match där utvisningarna var nio för Blue Fox och tre för PTU, det togs och gavs jämt i matchen. Positivt för hemmalaget var två gjorda mål i numerärt överläge och en stabil insats av Slakke Enlund. Men med endast två gjorda mål vinner man inga matcher i innebandy.

Inkommande lördag, 9.12, spelar Blue Fox sin sista seriematch på 2023 och det blir i derbyt mot SB Vaasa hemma i Stjärnhallen. Ett ypperligt läge att öppna segerkontot för säsongen.

Vi söker matchvärdar till herrarnas match mot SB Vaasa lördag 9.12 och till damernas match mot Helsinki United lördag 16.12. Vi erbjuder dig och ditt företag synlighet i samband med matchannons och under matchen. I paketet ingår även ett antal fribiljetter till den match du är värd för. Samtidigt har du möjlighet att vara med och prisbelöna matchens bästa spelare.

Kontakta Marko Löija, tel. 0505111267 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., om du är intresserad.

Det finns även möjlighet att boka in sig som värd till matcher efter nyår.