Farsdag = matchdag i Stjärnhallen

På söndag 12.11 ställer Blue Fox herrar upp sig för hemmamatch mot Merikoski SBT i Stjärnhallen kl. 15.00. Efter flera bra hemmamatcher som alla slutat med uddamålsförluster tänker herrarna nu kriga hem en vinst. Tränare Mikael Nyvall säger att de båda motståndarna är tempostarka lag. - Vi ska vara smarta och emellanåt dra ner på tempot lite för att sedan slå till blixtsnabbt. Vi får inte gå med i den Hawaii-innebandy som både Dynamo och Merikoski vill spela. 

Mario Knutar stod för 2+2 mot Nibacos, kan han upprepa det i helgen?
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox laddar upp med bortamatch i Uleåborg på lördag mot Dynamo. Laget har fått en bättre jämnhet i allt man gör vartefter truppen blivit bredare. Tränare Mikael Nyvall är ändå fundersam inför helgen när han inte kan sätta ihop de kedjor han vill spela med. - Ronnie Ludén, Juuso Pukkinen och Sebastian Virtanen har förhinder i helgen. Anton Kallviks fysiska status är osäkert ännu idag torsdag, säger Nyvall. Ungdomarna har verkligen lyft sig i de senaste matcherna och nu får de mer rutinerade hänga på och bidra med poäng framåt. Taikuri Jack Nylund leder den interna poängbörsen med 9 poäng men både Mario Knutar och Max Forsbacka lurar precis bakom med 8 poäng vardera. Nu behövs det att alla bidrar i samma match så att laget inte hamnar i läget att man måste jaga i den tredje perioden. Christoffer Lassander har varit verkligen pigg under sina fyra matcher. Han gör ett gediget försvarsarbete, där han med sina snabba rörelser vinner många närkamper. Han är också redan fyra i den interna poängligan med fyra poäng. Tre femmor med ramstarkt spel och en bra avslutningsprocent på chanserna man skapar så blir det säsongens första seger/segrar i helgen. 


Lagkapten David Krokvik tycker att Dynamo spelar aningen övermodigt.
Foto: Glenn Hägg

Lördagens motståndare borta i Uleåborg, Dynamo, hade ingen lyckad oktober. Man spelade fyra matcher och förlorade dem alla under ordinarie matchtid. Lagkapten David Krokvik säger inför matchen att: - Dynamo spelar lite övermodigt ibland och det ska vi ta tillvara och kontra in flera mål på dem. Läge för Blue Fox att se till att förlustsviten håller i sig. Matchen i Zemppi Areena börjar kl. 18.00 och kan också följas via tulospalvelu, https://tulospalvelu.salibandy.fi/match/722566/lineups


Christoffer Lassander har varit i pigg i sina fyra matcher med laget.
Foto: Glenn Hägg 

Söndagens motståndare kommer även de från Uleåborg. Merikoski har en helt annan formkurva. De har nu fyra raka vinstmatcher och har verkligen kommit igång. Merikoski har varit ett topplag två säsonger och många var vi som blev överraskade när de förlorade säsongens tre första matcher. Nu är de på gång och Santeri Kaarre (12 poäng) och Joonas Moilanen (10 poäng) leder styrkorna framåt. Fjolårets stora skyttekung Niko Shnoro har däremot inte spelat en enda match i serien ännu i år. Merikoski är dock ett ganska målsnålt lag åt båda håll hittills och de har släppt in tredje minst med mål i Suomisarja zon A tillsvidare. Merikoski kommer till matchen i Stjärnhallen efter en paus från matcher i två veckor. Så vi får de om det var bra att ha match dagen före eller att ha en rätt lång paus från matcher. 


Kim Östman är en av de unga som gör sin första säsong med herrlaget.
Foto: Glenn Hägg 

Match på farsdag betyder att vi alla tar pappa i handen och bänkar oss i hallen för att heja fram herrarna. David Krokvik tycker att det alltid är kul att se farsor i publiken, ja hela familjen. Dessutom kan man bjuda pappa på en nakkikuppi i pausen. Kämpa Blue Fox!