Herrarna möter nästa nykomling på hemmaplan

Inkommande söndag 22.10 möter herrarna seriens andra nykomling Sastamolo, hemma i Stjärnhallen. Matchen börjar undantagsvis kl. 15.00 så att några hemmaspelare hinner tillbaka till armén efteråt. Efter en knagglig start på säsongen behöver herrarna nu ett lyft genom att ta första segern. Där har vi alla möjligheten att visa vårt stöd på plats på söndag. 

Christoffer Lassander är tillbaka i Blue Fox till söndagens match.
Foto: Arkiv/Anders Wingren

 

Sastamolo har inlett serien piggt och på fem matcher har de vunnit tre och förlorat två. Man har samlat ihop 9 poäng med målskillnaden 30-30. Matcherna har överlag varit jämna men statistiken visar att Sastamolo vunnit alla sina tre hemmamatcher och förlorat sina två bortamatcher. Bortamatcherna hittills har varit i Uleåborg och Kempele så helgens matcher blir den första långa bussresan för laget denna säsong. Bästa poängplockare i laget är Veeti Koivisto med 7 + 2 = 9 poäng och han sekunderas av lagets veteran Tero Tikkala med 6 mål. Niko Vaalto har vaktat målet i fyra av matcherna med den ganska svaga räddningsprocenten 68,75%, så hoppas även Blue Fox pojkarna kan hitta nätet bakom honom.  


Anton Kallvik är tillbaka i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg 

Blue Fox spelade hemma i premiären och efter det har de spelat tre bortamatcher. Nu är det dags att få visa upp sig för hemmapubliken igen. Efter den snöpliga förlusten i premiären blev det en storförlust mot Nibacos. De två senaste matcherna har spelet verkligen gått åt rätt håll. I bortamatchen mot MLT ledde Blue Fox matchen när det var fem minuter kvar men hemmalaget kunde kvittera. I förlängningen grinade oturen herrarna i ögonen när ett misstag gav MLTs Niilo Niemelä ett friläge som han förvaltade. Blue Fox fick en poäng från matchen, säsongens enda hittills. Senaste lördag föll herrarna i en match som stod oavgjord med tio minuter kvar med 3-6.


Arvid Nybäck är på permission och kan delta i söndagens match.
Foto: Glenn Hägg 

Till allas glädje gjorde både Anton Kallvik och Juuso Pukkinen comeback i laget i matchen mot SB Vaasa. Max Forsbacka gjorde seriepremiär redan mot MLT och på söndag gör Arvid Nybäck säsongspremiär. Från och med denna match fram till nyår kommer dessutom Christoffer Lassander att förstärka laget. Lassander spelar i IBK Luleås division 1-lag i Sverige men kommer att spela med Blue Fox under sin praktikperiod från studierna hemma i Nykarleby. Så nu börjar truppen ta sin bästa form. Till söndagens match är alla dessa fyra tillgängliga så laget kommer att mönstra tre fulla femmor. Tränare Mikael Nyvall säger att man kommer att ha prick femton utespelare. - Ingen ska sitta på bänken, både herrar 2 och P19 har också match på söndag så alla ska få speltid i något lag.  


Juuso Pukkinen var med redan förra helgen mot SB Vaasa och är med igen på söndag.
Foto: Glenn Hägg 

Jack Nylund är, med marginal, poängbäst i Blue Fox hittills med 2 + 4 = 6 poäng. Efter honom kommer ungdomarna rusande genom Casper Nyvall, Kim Östman, Mario Knutar och Robin Lantela, alla med två poäng. Blue Fox båda målvakter Andreas Granholm och Sebastian Virtanen har båda spelat lika bra i sina matcher med räddningsprocenten 72%. Tränare Mikael Nyvall säger att: Vi kommer att vinna på söndag för att vi är det hungrigare laget. Vi har ett par spelare borta pga resa men de övriga är pigga idag, onsdag. 

 

Nu behövs fina hejaramsor och lite tjo och tjim så att vi bär fram herrarna till första segern för året. Kom och ge dem ditt stöd på plats i Stjärnhallen på söndag kl. 15. Blått hjärta!