Björkström kommer med fart och fläkt

Kevin Björkström skrev kontrakt med Blue Fox representationslag inför säsongen och har möjligheten att stiga fram och ta en ledande roll denna säsong. Energiknippen tog steget över från Jeppis herrlag och ingår i spelargruppen som kommer spela med både Blue Fox och Jeppis under säsongen.

Foto: Arkiv/Glenn Hägg

 

Den både snabba och uthålliga anfallaren provade redan förra säsongen på spel i Suomisarja och det resulterade nio matcher och en assist. I division två med Jeppis var Björkström effektiv med 14 mål och 10 assist på 19 matcher. Björkström var inte helt obekant för Blue Fox då han under säsongen 2021-2022 spelat i samarbetslaget Jeppis/Blue Fox P18 där han fick spela tillsammans med spelare som Casper Nyvall och Arvid Nybäck. 

 

Björkström passar bra in Blue Fox med sin goda teknik och goda arbetsmoral. Björkström är en kvick arbetshäst och med en god mentalitet som gör att han inte ger sig. Björkströms uthållighet och iver är attribut som kommer skapa huvudvärk för motståndarnas försvarare hela säsongen lång. Den nyblivna 18-åringen visar upp en god spelförståelse och kan spela på alla positioner i anfallet men kommer antagligen spela främst som högerytter.

 

Björkström började spela innebandy som 12-åring och har nu spelat i över sex år. Björkström blev lockad att börja spela innebandy av sin vän och lagkamrat från fotbollen, Oskar Isomaa. Isomaas pappa, Jonne hade den goda idén att Björkström skulle spela innebandy under vintrarna då det var paus från fotbollen. Björkström fattade direkt tycke för innebandyn och har inte kunnat släppa taget om innebandyklubban sedan dess. Oskar Isomaa spelar också under denna säsong med Blue Fox i suomisarja och Jonne Isomaa är bekant med föreningen genom att ha tränat det tidigare nämnda Jeppis/Blue Fox P18-laget under säsongen 2021-2022. Björkström har fortsatt med fotbollen och spelar numera med FF Jaro/U23 i fotbollens division tre. En mycket respektabel nivå, speciellt med tanke på att Björkström kombinerar två idrotter.

Den största orsaken till att Björkström idag är den spelare han är beror på att han nästan ända sedan början i sin innebandykarriär har han spelat med de som är ett år äldre. Det har gett Björkström många tuffa matcher i flera år. En annan stor bidragande orsak är också att Björkström från tidig ålder har tränat med Jeppis representationslag. Därifrån har han fått många goda råd och tips som hjälpt honom att utvecklas så snabbt som han har gjort. När vi ber Björkström att dela med sig av sina mest minnesvärda stunder från innebandy, dyker flera goda ögonblick upp i samtalet. Första matchen på seniornivå med Jeppis, FM-kval med Jeppis/Blue Fox P18 samarbetslag och ett brons i Tampere Cup som junior är händelser Björkström minns med god eftersmak. 

 

När Jeppis och Blue Fox påbörjade sitt samarbete inför förra säsongen tänkte Björkström inte så mycket på saken, han tänkte att samarbetet inte riktigt berörde honom. Björkström märkte att tempot på träningarna var aningen högre och förvånades över hur skickliga vissa spelare var (läs Jack “taikuri” Nylund).  Björkström berättar att sedan när han blivit vanare med samarbetet växte tanken hos honom att han skulle kunna tänka sig ta chansen och prova på spel i Suomisarja. En stor skillnad med att spela i Jeppis och Blue Fox är att motståndarna är hårdare och skickligare, berättar Björkström. Det märks att Björkström är en kille som inte är rädd för nya utmaningar och ständigt vill utvecklas vidare.

 

Björkström beskriver sig som tävlingsinriktad, oftast glad, energisk och en riktigt dålig förlorare. Beskrivningen passar in bra på Björkström som bidrar med energi, fart och många löpmeter på planen. Björkström anser att han har stor nytta på planen av den kroppsstyrka han har fått via fotbollen. Intresse för innebandyn verkar det inte råda någon brist på för Björkström, när vi frågar honom om vad han ser fram emot med säsongen så tycker han att det kommer bli kul att få spela så många matcher. Björkström kommer under säsongen spela med Blue Fox-herrar, Jeppis-herrar och Jeppis/Blue Fox P19-lag.

 

Slutligen så frågar vi vem Björkström vem han skulle ta med sig till en öde i laget och han svarar:
“Jag skulle troligen ta med Max Forsbacka till en öde ö. Max är en trevlig och rolig person och det känns som att det skulle vara roligt på en öde ö med honom, om vi skulle överleva är en annan sak.”