Snöplig förlust i premiären

Det var en jämn match mellan två välkämpande lag i Stjärnhallen på lördag. Till sist utgick bortalaget Santa’s United med segern då slutresultatet skrevs 3-4. Snöpligt för hemmalaget som hade alla chanser att vinna matchen.

Jack Nylund var poängbäst i Blue Fox med tre passningspoäng.

Nykomlingen Santa’s United från Rovaniemi var kanske lite kvar i bussen när matchen startade för hemmalaget fick en perfekt start på matchen. Den farliga första kedjan i Blue Fox spelade ner bollen i anfallszon och därifrån passade Jack Nylund tillbaka till mittlinjen varifrån Robin Lantela laddade stora bössan och smällde in säsongens första hemmamål efter bara 58 sekunder. Resten av perioden var jämnt spel. Båda lagen ville mycket och kämpade väl men det syntes att det var säsongens första match. En hel del felpassningar kom och båda lagen fick några gratischanser men siktet var inte inställt ännu. I periodens sista minut tappade Blue Fox boll i anfallszon och Santa’s United kunde kontra. Eetu Rautio kommer ner bakom Blue Fox mål och passade in framför mål därifrån Tuomas Kaakkunen kunde sprätta in 1-1 i nättaket.

Robin Lantela öppnade målskyttet för Blue Fox.

Den andra perioden började illa för Blue Fox. Redan vid 21.44 utvisades Mikael Nyvall. Santa’s United spelade runt bollen men kom inte till desto farligare skott, men precis när utvisningen tog slut satsade lagkapten Aleksi Mustonen på ett skott från slottet. Han fick felträff och det blev en fladdrande boll som helt ställde Andreas Granholm i Blue Fox mål, mycket oturligt. Santa’s United kunde sedan hålla ledningen med 1-2 hela perioden. Detta trots att Blue Fox skapade bra tryck långa stunder efter målet, Mikael Nyvall träffade stolpen med ett backhandskott och laget fick spela i numerärt överläge. David Krokvik fick in bollen med ett vasst skott men precis i tiondelen före gjorde domaren ett fatalt misstag som blåste av för frislag trots att Blue Fox hade bollen under kontroll och fördelsregeln borde ha använts. Vid tiden 32.32 uppstod ett litet gruff mellan några spelare från båda lagen och då överraskades publiken av att endast Robin Lantela blev utvisad. Blue Fox klarade spelet i numerärt underläge bra men det fina spelövertaget kom av sig för resten av perioden.

Casper Nyvall kvitterade till 2-2 i början på tredje perioden.

Blue Fox kom starkt in i den tredje perioden. Vid tiden 43.39 utvisades Santa’s Uniteds Eetu Rautio. Blue Fox behövde bara tio sekunder i numerärt överläge innan armépojken Casper Nyvall visade att han ställt in siktet under sommaren när han drog in en kanon i nättaket från halva plan. Jack Nylund fick passningspoäng till kvitteringsmålet. Bara minuten efter fick Blue Fox på nytt spela i numerärt överläge och det kändes som att matchen skulle vändas hemåt. Tyvärr blev det inget mål i numerärt överläge denna gång. Istället kunde Santa’s United göra 2-3 när 48.30 var spelat. Timo Johansson sköt in målet på pass av Tuomas Kaakkunen. En halv minut efter detta blev Kevin Björkström utvisad för hårt spel. Santa’s United utnyttjade sin chans när Aleksi Mustonen delade ut bollen till högerkanten och Eetu Rautio tog ett snabbt steg inåt och sköt en låg boll i nedre hörnet bakom Andreas Granholm. 2-4 med tio minuter kvar av matchen. Det var mycket kämpande men inga riktigt vassa chanser efter detta. Med två minuter kvar tog Blue Fox timeout och satsade på spel med 6-5. Det tog tio sekunder så kunde Jack Nylund för tredje gången denna dag spela en boll från nedre vänstra hörnet in till Mario Knutar i slottet som behärskat satte reduceringen till 3-4 med sitt första mål i representationslaget. Blue Fox satsade på spel i 6-5 resten av matchen men denna gång lyckades man inte få in kvitteringsbollen utan alla poäng gick till Santa’s United.

Det var en jämn match som Blue Fox kunde ha avgjort i den andra perioden när man skapade ett bra tryck under en längre period. Snöpligt nog inte denna gång. Det syntes att det var båda lagens första match med en del enkla misstag, mycket kamp och några missar i bra lägen. De unga spelarna som debuterade i laget gjorde fina insatser. Mario Knutar krönte matchen med sitt första mål, Nico Pärssinen visade att spelet med boll är hans styrka och Kim Östman stal bollen flera gånger i anfallszon. Lagkapten David Krokvik var mycket nöjd med lagets inställning och frenesi i matchen men besviken på resultatet förstås. Herrarna fortsätter med bortaderby mot Nibacos om två veckor fredag kväll 29.9, då hoppas vi att poängen börjar trilla in.