Herrarna är redo för säsongen

Blue Fox herrar har förberett sig för säsongen i lugn och ro. Laget har tränat både tillsammans med klubba och boll samt genom egen träning skött den fysiska delen. Laget har föryngrats och så även tränaren. Ny tränare är den egna legendaren Mikael Nyvall som hela sitt innebandyliv representerat Blue Fox och kan föreningen på alla sätt. Efter en fin karriär i representationslaget var han spelande tränare för föreningens andra lag i division 4 förra säsongen, men nu är det Suomisarja som gäller. 

Mikael Nyvall är ny tränare för herrlaget.
Foto: Glenn Hägg

Herrarna hade en svår säsong ifjol och fick ta den längsta möjliga vägen i kvalet innan serieplatsen i Suomisarja säkrades. Inför denna säsong har man också tappat flera av de spelare som höll till i den interna poängligatoppen. Den evigt unga räven Jhonny “Reevin” Fredriksson avslutade sin karriär i representationslaget efter 15 raka säsonger där han fungerat som lagkapten flera år. Fjolårets poängkung William Sundelin trappar ner till division 2 och Jeppis och kommer inte att spela i Suomisarja i början av säsongen i alla fall. Även Jonathan Eklund och Simon Björkström, som gjorde mycket starka första säsonger i Suomisarja ifjol saknas i årets trupp. Adrian Lillas har börjat studera i Helsingfors och kommer att spela med M-Team i P22s FM-serie i vinter.


William Sundelin väljer att trappa ner och spelar med Jeppis FBC i division 2.
Foto: Glenn Hägg 

Även denna säsong fortsätter Blue Fox och Jeppis att ha ett farmavtal vilket ger spelare möjlighet att spela både i Suomisarja och division 2. 

 

Vi ber nya tränaren Mikael Nyvall kommentera de olika lagdelarna i Blue Fox inför denna säsong.

 

På målvaktssidan har vi Andreas Granholm som kommer att vara förste målvakt från början. Han backas upp av målvakter från Jeppis samt av junioren Benjamin Juthbacka. Andreas har inte så stor erfarenhet av Suomisarja men en gedigen grund med många säsonger i lägre divisioner. 


Andreas Granholm kommer att axla rollen som första målvakt.
Foto: Glenn Hägg 

Backarna har desto större rutin av seriespel i Suomisarja. Från fjolåret finns Aki Allonen, Robin Lantela och nyvalda lagkaptenen David Krokvik kvar. Arvid Nybäck kommer att ansluta från armétjänstgöringen efter nyår. Jonathan Sjöblom gör en efterlängtad comeback. Han kommer med sin rutin och höga basnivå att passa perfekt in i lagets spel och ge stadga till det ungdomliga anfallet. Den mycket lovande junioren Nico Pärssinen kommer att få prova på Suomisarja regelbundet under säsongen. 


Jonathan Sjöblom gör comeback.
Foto: Anders Wingren 

Anfallarna är ett ungt ivrigt gäng som Nyvall beskriver dem. Taikuri Jack Nylund är ett beprövat kort på Suomisarja-nivå och hans skicklighet behöver säkert omvandlas till många poäng i år. Den andra trollkarlen presenterade sig redan ifjol och det är Kevin Björkström. Han kommer att få leda en egen kedja och med fart och fläkt kan han bli ett utropstecken denna säsong. Från de egna juniorerna kommer Mario Knutar, som öppnat säsongen starkt med P19, och Kim Östman att spela från början av säsongen med laget. Max Forsbacka som kom in med buller och bång redan på våren är tyvärr skadad nu i säsongsstarten men han räknar vi med.


Max Forsbacka är skadad och inte med från början av säsongen.
Foto: Glenn Hägg

Via farmavtalet har Oskar Isomaa tränat mycket bra hela sommaren och han tror Nyvall går mot en bra säsong så fort han kommer tillbaka från den lilla skada han ådrog sig förra veckan. Även rightskjutande Simo Korpitie har visat lovande takter och han kommer vi att få se på plan. Som uppbackning till det unga gardet kommer evigt unge, pudelkloke Ronnie Ludén att spela regelbundet med representationslaget och även Nyvall själv kommer att hoppa in i asken i en del matcher. Casper Nyvall kommer att tjänstgöra i armén under hela säsongen så idag vet vi inget om hans möjligheter att spela matcher denna säsong. 


Evigt unge Ronnie Ludén återvänder till representationslaget.
Foto: Anders Wingren 

Trots att truppen kan kännas lite tunn tycker Nyvall att det är ett bra material och att truppen till varje match behöver vara 13-15 spelare. Det klarar vi oss bra på, säger Nyvall. Han för ännu diskussioner med flera rutinerade spelare som han hoppas ska komma med i laget ännu under säsongen. 

 

Mikael Nyvall säger att de bygger spelet från försvaret och att de ska anfalla rätlinjigt. Han räknar inte Blue Fox som en av favoriterna i serien men ser fram emot en intressant säsong och är förvissad om att laget är bra nog att komma mitt i tabellen. 

 

Med blått hjärta, bra laganda och kämpaglöd och en fin hemmapublik i rävgrytet kommer laget att bjuda oss på spänning och fina mål denna säsong igen!