Kvalet startar med hemmamatch

Blue Fox herrarnas kval för att behålla sin serieplats i Suomisarja börjar redan nu inkommande söndag 19.3 kl. 16.00. Motståndare blir en gammal bekant, nämligen Forssan Suupparit. FoSu och Blue Fox har en gemensam historia från många säsonger i division 1. 

William Sundelin var Blue Fox bästa poängplockare i grundserien.
Foto: Glenn Hägg

 

Det var speciellt åren runt 2010 som både Blue Fox och FoSu låg bra till i division 1 flera säsonger i rad. Poängbörsen var oftast en hård kamp mellan legendaren Johnny Ojala och FoSus skarpskytt Juha Laitila. Laitila som var bagare till yrket hade också en kamp med Blue Fox bagare målvaktsikonen Slakke Enlund varje gång de möttes. 🙂

 

En av Laitilas radarpar var den på den tiden unge Teemu Aaltonen. Aaltonen fortsatte sedan från FoSu till både TPS och FBC Turku och har vunnit ett F-silver. Till denna säsong har Aaltonen återvänt till FoSu och han har varit lagets bästa poängplockare i Suomisarja zon B med 9 mål och 23 assist. Aaltonen har alltid varit en playmaker och även nu är han det för FoSu. Rasmus Hakamäki är den som bäst tagit till vara Aaltonens passningar eftersom han är lagets bästa målskytt med 16 mål under säsongen. FoSu vann åtta av sina 22 matcher i serien och gjorde i snitt drygt fem mål per match. Man vann sin sista match i serien på straffläggning med 5-4 mot PTU. Före det hade laget förlorat fyra matcher i rad. FoSu spelar oftast med en W-formation och det har inte Blue Fox mött så många gånger denna säsong. 


Teemu Aaltonen firar ett mål i matchen mot Blue Fox 26.9.2010.
Foto: Glenn Hägg 

Blue Fox spelade i zon A i Suomisarja och vann fem av sina 20 matcher. Blue Fox har haft lite svårt med målskyttet mellan varven och gjorde 4,8 mål per match. William Sundelin var lagets bästa poängplockare och målskytt med 21 mål och 12 assist. Han följdes tätt av Jack Nylund med 10 mål och 20 assist. Jack har haft en uppåtgående trend under de senaste matcherna sedan han blev placerad som center mellan William Sundelin och Simon Björkström. Simon fick också bra utdelning under seriens fyra sista matcher när han gjorde två mål i varje av dem. Den här kedjan kommer att få bära ett stort lass under kvalet. Blue Fox lagkapten Jhonny Fredriksson som har haft en bra säsong är det enda frågetecknet inför söndagens match. Han har en bristning i ena vaden och det är mycket osäkert om han kan spela i den första matchen. 


Jack Nylund har haft en uppåtgående trend.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har fått fördelen att börja hemma i kvalet. Kvalet spelas i bäst av tre matcher, vilket betyder att det lag som vinner den första matchen sedan har två chanser att ordna sin plats i Suomisarja nästa säsong. Förloraren i denna kvalomgång får en chans till i en ny matchserie mot ett annat Suomisarja-lag. Nu skulle det gälla att bjuda på årets bästa match och årets största och bästa publik för att ge herrarna ett riktigt hemmaövertag på söndag kl. 16.00 i Stjärnhallen. Kom du också, för innebandy är bäst på plats. Come on Blue! Come on Fox!