Både borta- och hemmamatch i helgen

Blue Fox herrar har en dubbelhelg framför sig. På lördag har man bortamatch i Uleåborg mot Dynamo och på söndag hemmamatch mot Classic United. Söndagens hemmamatch börjar kl. 16.00 som brukligt och är herrarnas sista hemmamatch i grundserien för denna säsong. 

 

Senaste söndag besegrade Blue Fox ISB på bortaplan och tränare Markus Åbb var nöjd med matchen. - Vårt fina försvarsspel i den första perioden gav oss många kontringar som vi kunde utnyttja. Sedan lättade vi lite på gasen i andra perioden och genast blev det jämnare. ISB är duktiga i anfallszonen gör nog mål när de får chansen. I början av den tredje perioden kunde utnyttja två numerära överlägen men annars hade vi bra kontroll på matchen hela tiden, sammanfattar Åbb. 

 

Nu på lördag 4.3 åker Blue Fox på ny bortamatch till Uleåborg för att möta Dynamo. I den sista matchen före jul tog Dynamo alla tre poäng i mötet i Stjärnhallen som slutade 8-10 i en fartfylld match. Dynamo har under våren vunnit alla rätt matcher, de som varit mot motståndare under dem i tabellen, och har redan nu säkrat sitt fortsatta spel i Suomisarja även nästa säsong. Det är bra gjort av nykomlingarna. Anssi Kankainen har varit den ledande poängplockaren i laget och han är sexa i poängbörsen med 36 poäng (24+12) på 18 matcher. Han sekunderas närmast av Valtteri Rantala, med 29 poäng, och Jesse Hirvonen, med 28 poäng. Dynamo kommer säkert att vilja driva upp tempot även på lördag. 

 

Inkommande söndag 5.3 har Blue Fox sin sista hemmamatch i grundserien mot Classic United med start kl. 16.00 i Stjärnhallen. Även Classic United har säkrat sin plats i Suomisarja sedan man vunnit sina senaste två matcher. Före det hade men en seger på sju matcher. Bland förlusterna då finns den mot Blue Fox i Tammerfors med 5-6. Classic United är ett lag där juniorer ska få bra matcher mot herrar för att utvecklas. Denna gång krockar deras match mot Blue Fox med att även Classics A-juniorer har match samtidigt, så det är väldigt svårt att säga något om deras laguppställning. I laget finns dock Suomisarja zon A:s ledande passningsläggare Santeri Kimpanpää med 25 assist på 12 matcher och vassa målskytten Markus Vainionpää med 17 mål på 8 matcher, om de är med på söndag får Blue Fox försvaret se upp. 

 

Blue Fox smala trupp på 12 utespelare kommer att få ge järnet hela helgen. Tränare Markus Åbb är mycket nöjd över inställningen som laget visar och hur man kämpar i varje match. Junioren Max Forsbacka kommer att spela med P17 denna helg när de jagar vidare efter en playoff-plats i division 1. William Sundelin har fått upp ketchupflaskan riktigt ordentligt de två senaste matcherna med 8 mål. Jack Nylunds inträde som center i den första kedjan kan vara en delförklaring och även han har varit piggare nu. Lagkapten Jhonny Fredriksson balanserar upp den andra kedjan på ett fantastiskt sätt och nu vill vi att de unga yttrarna Nyvall och Lillas hittar nätmaskorna båda dagarna. Vi hoppas också vi får nya mål av backarna Jonathan Eklund och Robin Lantela när de avlossar sina vassa bössor. Stämningen är positiv och det viktigaste nu är att alla håller sig friska så att laget orkar ge järnet i två matcher i helgen. 

 

På lördag börjar matchen i Uleåborg i Kastelli arenan kl. 18.00 om du gör en sportlovsutfärd dit, om du håller dig på andra ställen än Uleåborg kan du följa matchen via Tulospalvelu, https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/284963/live

 

På söndag hejar vi fram vårt Blue Fox i Stjärnhallen med start kl. 16.00. Om du är bortrest kan du följa matchen på Tulopalvelu även då, https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/284965/live