Ny hemmamatch och ny jakt på seger

Blue Fox herrar behöver nu segrar i plural när vi går in i säsongens fem sista omgångar. MLT från Seinäjoki kommer på besök och de är ett av lagen just ovanför strecket herrarna ännu vill nå över. 

Det behövs nya gamesavers av Richard Sampert i Blue Fox-målet på söndag.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har tyvärr inte kunnat utnyttja sina hemmamatcher nu i februari till att fylla på poängkontot. Efter förluster mot både Merikoski och KRP Akatemia gav senaste fredags match en poäng efter ett snöpligt förlustmål i förlängningen mot SB Vaasa. Truppen ska vara i skick och abiturienterna i laget är på topp hela veckan så nu tror vi att resultatet på söndag blir tre poäng. Max Forsbacka kommer att åka med P17 laget i helgen då de har två bortamatcher i Helsingforstrakten. Tränare Markus Åbb tror att de kan få med spelare från SPV så att laget har tre anfallskedjor och två backpar i matchen. I första kedjan spelar lagets bästa poängplockare hittills Jhonny Fredriksson och William Sundelin medan de yngre i andra kedjan steg fram fint i slutet av matchen mot Vaasa. Det är den tiden på året när alla ska vara som bäst och de yngre har samlat på sig rutin under seriens gång så nu smäller det nog till och kommer mål från alla kedjor. Det är exakt det som Blue Fox behöver så att en seger kan bärgas. 


Arvid Nybäck är en av de unga som samlat på sig värdefull rutin denna säsong.
Foto: Glenn Hägg 

Motståndarna MLT har två segrar på sju matcher efter jul. Sina segrar har man tagit i de viktiga matcherna mot motståndare nere i tabellen. MLT har samlat 24 poäng och har tre matcher kvar av serien. Martti Lamminmäki, som ännu senaste säsong spelade 10 matcher i F-Liiga för Nurmon Jymy, gör en stark säsong och har gjort 29 mål och sammanlagt 41 poäng på 16 matcher. Han sekunderas av lagets kapten Teemu Turigin som från sin backplats gjort 19 + 13 = 32 poäng på 16 matcher. Alltså två poäng per match i medeltal från backplats. Även yttern Jussi Lassila har gjort två poäng per match i sina 12 matcher denna säsong. MLT har gjort näst mest mål av alla lag i serien och också släppt in tredje mest. Det händer i båda ändarna när de är med i matchen. 

Välkomna till Stjärnhallen på söndag 19.2 kl. 16.00 så ser vi om Blue Fox kan få fart i matchen mot det fysiskt starka MLT. Innebandy är bäst på plats!