Förlust i förlängningen i derbyt

Det blev ett fartfyllt derby i Stjärnhallen på fredagskvällen. Blue Fox låg under med två mål när det var fem minuter kvar men kunde genom ungdomarna Casper Nyvall och Max Forsbacka kvittera matchen. En oturlig snedträff som ännu tog i ett Blue Fox ben ställde sedan Richard Sampert i förlängningen och SB Vaasa kunde vinna med 5-4.

Lagkapten Fredriksson stod för två mål i derbyt mot SB Vaasa.

Blue Fox kom till match med en tunn men laddad trupp på 12 utespelare till derbyt. Matchen höll ett högt tempo hela tiden och lagkapten Jhonny Fredriksson var mycket nöjd med hur laget orkade i det höga tempot. - Alla jobbade på bra hela tiden och det finns mycket fint att jobba på i de matcher som är kvar. Båda lagen skapade chanser från början och när fem och en halv minut spelats fick Onni Puutio i SB Vaasa ett bra skottläge och hans skott satt i krysset utom räckhåll för Richard Sampert. Domarnas linje var väldigt noggrann i den första perioden och det fick samma Puutio känna på vid tiden 16.39 när han blev utvisad för att knuff efter avblåsning. Blue Fox spelade bra i numerärt överläge och bollen rullade mellan spelarna tills Jonathan Eklund kunde passa in i mitten till Jhonny Fredsriksson som drog in kvitteringen till 1-1.

Casper Nyvall gjorde ett mål i matchen.

I den andra perioden var det Blue Fox som förde spelet och skapade ett stort antal chanser. Men effektiviteten lyste med sin frånvaro. Detta har varit ett problem för laget hela säsongen. Det var en bra period och Blue Fox kunde ha lett matchen med 2-3 mål när den slutade. SB Vaasas målvakt Samu Mikkonen var bra hela perioden och belönades också efter matchen som SB Vaasas bästa spelare i matchen.

I början av den tredje perioden kunde SB Vaasas Riku Korpi släppa bollen snett bakåt i ett snabbt anfall och Max West stänkte in den för 1-2-ledningen. Blue Fox jobbade på och en av de mest energiska var igen Simon Björkström. Det var just Simon som arbetade in bollen i målområdet efter halva perioden och så dök Jhonny Fredriksson upp och kvitterade till 2-2. Tyvärr kunde Blue Fox inte få momentum i matchen tack vare detta utan SB Vaasa kunde i två byten efter varandra komma runt på sin högerkant och in framför mål och göra både 2-3, Joni-Petteri Kuoppala, och 2-4, Tony Puska. Nu var det uppförsbacke för Blue Fox. Med fem minuter kvar av matchen kunde Jack Nylund bryta ett uppspel vid halva plan och vända på en femöring och spela bollen till Casper Nyvall som nöp till direkt med ett vasst skott i nättaket. Det här var en fin belöning speciellt för Jack Nylund som råkat rätt illa ut eftersom domarna från period 2 helt ändrat linje och blåste så lite som möjligt och absolut inga utvisningar. Detta gjorde det svårt för spelarna i båda lagen att veta vad som gällde. Vid tiden 57.48 tog Blue Fox timeout. Man samlade ihop sig, satte upp en taktik för sitt spel i 6-5 och satte igång spelet med inslag från vänster anfalsshörn. Blue Fox behövde endast 21 sekunder i 6-5 innan Jack Nylund smekte in en passning till Max Forsbacka i slottet och Max han tvekar inte, bollen med ett direktskott rakt upp i målvaktens vänstra kryss, 4-4 och stort jubel.

Jack Nylund spelade fram till två mål.

I förlängningen fortsatte lagen med högt tempo och William Sundelin var så nära att komma ensam igenom från halva plan redan i den första minuten. Men vid spelade 63.30 spelade Onni Puutio bollen till Isak Laukkonen som fick snedträff på bollen som tog i ett Blue Fox ben och rullade in vid första stolpen, mycket snöpligt. - Det var jobbigt att förlora på övertid på detta sätt, säger Jhonny Fredriksson efter matchen. Fredriksson belönades som Blue Fox bästa spelare i matchen men han var noga med att påpeka att alla gjorde en fin kämpainsats. Det var roligt att de unga Casper och Max steg fram och gjorde mål i viktiga lägen idag, det vill vi se mera av.

Nästa gång vi får se Blue Fox och de unga målskyttarna är nästa veckas söndag 19.2 kl. 16.00 när MLT från Seinäjoki besöker Stjärnhallen.