Dubbla förluster för herrarna i helgen

Det ville sig inte trots dubbla hemmamatcher för herrarna. Merikoski segrade på lördag med 5-1 efter en gedigen insats av dem och KRP Akatemia var snabbare på allt på söndag och vann med 9-3.

Här ser vi Jack Nylund fira ett av allt för få mål som Blue Fox gjorde i helgen.

I den första perioden mot Merikoski kände lagen på varandra och de klara chanserna lyste med sin frånvaro. Nuutti Savela i Merikoski kunde överraska Richard Sampert i Blue Fox mål just före halva perioden var spelad med ett skott från högerkanten och gav ledningen till Merikoski med 0-1. I slutet av perioden spelade Blue Fox fyra minuter i numerärt överläge när Niilo Klytseroff blev utvisad för att hans klubba träffade Robin Lantela i ansiktet. Blue Fox lyckades inte trots det numerära överläget skapa något nämnvärt tryck mot Merikoskis mål. Det var noggrant spel av båda lagen hela tiden.

I den andra perioden böljade spelet lite mer och Blue Fox kunde kvittera i början av perioden när Casper Nyvall satte in ett lågt skott bakom Merikoskis målvakt Jani Myllymäki, för assisten stod Jack Nylund. Merikoski kunde direkt i bytet efteråt utnyttja ett hörnslag när Niilo Klytseroff hittade Nuutti Savelas lediga klubba i slottet och hans direktskott satt i nätet. Ledning för Merikoski med 2-1. När drygt åtta minuter spelats av perioden slog en Blue Fox spelare en passning hemåt som kom rakt mot Sampert som föste bollen ut i hörnet med den påföljden att domarna dömde det som en bakåtpassning och gav Merikoski ett närfrislag rakt framför målet. Det utnyttjade man fint genom att återigen Niilo Klytseroff fick bollen och kunde ge en diagonalpassning som Nuutti Savela sköt in. Hattrick för matchens bästa spelare Savela och 3-1 till Merikoski.

Casper Nyvall gjorde hemmalagets enda mål på lördag.

I början av den tredje perioden tappade Blue Fox bollen bakom eget mål och Niko Shnoro kunde ta tag i den och komma in framför mål och rulla in 4-1 under Richard Sampert. Blue Fox kunde sedan döda Simon Björkströms utvisning men fick inte igång något riktigt tryck mot Merikoskis mål. Blue Fox tog timeout och spelade de sista fem minuterna med 6-5 alltid när man vann bollen. Merikoski spelade säkert och uppoffrande och med tre och en halv minut kvar kunde Niilo Klytseroff fastställa slutresultatet till 1-5 med sin tredje börspoäng i matchen. Merikoskis spelare jobbade hårt hemåt hela matchen och det konstaerade också Markus Åbb - Merikoski spelade som ett lag fullt av män som arbetade för varandra och de släppte inte till våra unga spelare att få målchanser alls. Blue Fox spelade bra försvarsspel men några egna misstag gjorde att Merikoski kunde kontrollera matchen hela tiden.

Målskytten Casper Nyvall tyckte till och med att matchen var lite tråkig. - Vi försvarade bra och de tog bort ytorna för oss när vi anföll. Imorgon ska vi spela lika bra försvarsspel och anfalla bättre, avslutar Casper Nyvall.

Det blev inte lika bra försvarsspel från Blue Fox på söndag. KRP Akatemia kom in och rivstartade. KRP Akatemia gjorde 0-2 på tre minuter. Det första kom efter en felpassning bakåt som Petteri Lassila snappade upp och sköt i mål. Det andra efter en snabb kontring som avslutades av Teemu Halmela. Efter KRP Akatemia rivstart kunde Simon Björkström reducera till 1-2 när han från halva plan dribblade bort två motståndare och lirkade in bollen vid stolpen, passningspoäng till Robin Lantela. KRP fortsatte sitt rörliga spel och höll bra kvalitet på sitt passningsspel. Petteri Lassila kunde snappa upp en felpassning vid mittplan, avancera några steg och skjuta in 1-3 i mitten av perioden. Kalle Tuominen avslutade ett snabbt väggspel tillsammans med Roope Riskilä med att stänka in 1-4 innan den första perioden var slut. Blue Fox höga press lyckades inte i första perioden, KRP Akatemia kom förbi den med lätta fötter mest hela tiden.

Robin Lantela spelade fram till Simon Björkströms mål.

I den andra perioden pressade Blue Fox lägre och tog udden av KRPs snabba spel. I början av perioden hade Blue Fox flera riktigt vassa chanser men skotten for inte dit de skulle. Så vid 31.53 blir Robin Lantela utvisad för slag på klubba och KRP kan utnyttja läget. KRP fick till sitt positionsspel och det slutade med att Saku Mäkimarttunen sköt ett direktskott i krysset, 1-5, det var Roope Riskiläs.andra passningspoäng av tre i matchen. Genast i bytet efter kan Blue Fox reducera när Casper Nyvall vinner bollen vid halva planen och kan spela fram Jack Nylund som stöter in bollen till 2-5. I periodens sista minut händer det. Först tilldöms Blue Fox ett straffslag. Jhonny Fredriksson dribblar mot målvakten men hans lyftning går bredvid. Genast efter skjuter Blue Fox i stolpen. KRP anfaller i sin tur och också de tilldöms ett straffslag. Teemu Halmela kommer mot Sampert men skjuter över. Tråkigt nog kunde inte Blue Fox ta chansen att få ett “pukukoppimaali” riktigt i slutet av andra perioden.

Jhonny Fredriksson lyckades inte göra mål på straff.

I tredje periodens första byte kan sedan Teemu Halmela revanschera sig när han gör 2-6 med ett exakt skott. I det andra bytet kan Petteri Lassila fullborda sitt hattrick när han avslutar en kontring med mål, 2-7. Nu rullar KRP vidare på sin framgångsvåg och gör 2-8 efter ett snabbt väggspel mellan Teemu Halmela, hans tredje mål i matchen, och Jonne Viljanen. Markus Åbb reagerar med att ta timeout, rulla på 12-13 spelare och flytta fram pressen igen. Blue Fox skapar många halvchanser och får numerärt överläge när KRP har för många spelare på plan. I det numerära överläget gör William Sundelin mål på Jonathan Eklunds passning och ställningen är 3-8. Men riktigt nära kommer inte Blue Fox. Med två minuter kvar lirkar ännu KRPs Jorens Malkavs in 3-9 som blir slutresultatet.

Lagkapten Jhonny Fredriksson är besviken när han sammanfattar matchen  - Vi var steget efter hela tiden idag. Vi gör inte mål på våra chanser, skottet lämnade i pipan idag. Det känns tungt att förlora idag. Markus Åbb tycker likadant - Vi spelar för dåligt försvarsspel idag, gör inte mål på chanserna. Men ungdomarna gjorde det bra ända till slutet.

Inkommande fredag blir det ny hemmamatch i Stjärnhallen när SB Vaasa kommer på besök. Matchen börjar kl. 19.00. Fin underhållning och mål utlovas !