Härlig seger i första matchen för året

Herrarna tog en skön seger i Tammerfors på lördag mot topplaget Classic. Man vann med 6-5 efter förlängning, då lagkapten Jhonny Fredriksson avgjorde efter 4 sekunder. Tränare Markus Åbb säger att segern smakade bra och den var mentalt viktig.

Lagkapten Jhonny Fredriksson avgjorde matchen med bara fyra sekunder spelade av förlängningen.

Lagen följdes åt i hela matchen och ingen ledde i något skede med mer än ett mål. Classic United fick en sen kvittering men Blue Fox fick sista ordet när man avgjorde direkt i förlängningen. - Det var viktiga poäng och en riktig lagseger idag. Alla jobbade uppoffrande i 60 minuter och därför fick vi två poäng med oss idag, säger Jhonny Fredriksson.

Det var Classic United som öppnade målskyttet i matchen genom Mikael Kuikkonen på Joona  Nurmis pass efter dryga två minuter. Tre minuter efter det kvitterade Viktor Lund för Blue Fox på passning av David Krokvik. Direkt nästa gång tredje formationen var inne gav Jori-Matias Kronholm gjorde 2-1 på passning av Kevin Björkström. - Tredje formationen var inblandade i alla mål i de två första perioderna, både de vi gjorde och släppte in, säger Åbb.

Viktor Lund gjorde Blue Fox första mål i matchen.

I den andra perioden var det Classic United som var bättre för avståndet mellan lagdelarna i Blue Fox blev lite för långt och därför slapp Classic United på kontringar för ofta. Åbb berömmer här målvakten Richard Sampert som gjorde flera mycket fina räddningar och höll laget kvar i matchen. Det var Classic United som gjorde två mål i den andra perioden. Först kvitterade lagets poängkung Santeri Kimpanpää till 2-2 på pass av Viljami Virtanen i början av perioden och sedan gav lagets näst bästa poängplockare Markus Vainionpää laget ledningen i slutet av perioden, igen på pass av Viljami Virtanen.

I den tredje perioden steg sedan Blue Fox äldre spelare in i målprotokollet när Jhonny Fredriksson kvitterade till 3-3 på passning av Jonathan Eklund. Markus Vainionpää gav ännu en gång Classic United ledningen med 4-3 på pass av Santeri Kimpanpää innan Blue Fox vände matchen inom en minut mitt i perioden. Jhonny Fredriksson kvitterade igen nu till 4-4 framspelad av William Sundelin. I bytet efter det satte Jack Nylund Blue Fox i förarsätet med 5-4 målet på pass av Joel Eklund. Sedan kämpade herrarna och bet ifrån till samme Joel Eklund fick matchens enda utvisning vid tiden 59.06 när han hindrade ett skott från slottet med slag på klubba. Classic United kunde spela med sex utespelare mot fyra och lagets poängkungar ordnade fram 5-5 då Markus Vainionpää blev hattrickmålskytt på passning av Santeri Kimpanpää vid tiden 59.35. - Det var en oturlig studs från David Krokvik som täckte skottet men det studsade från hans ben ner i marken och upp i nättaket, säger Åbb.

Richard Sampert i Blue Fox-målet gjorde många viktiga räddningar.

Innan förlängningen startade bestämde sig lagkapten Jhonny Fredriksson att han inte skulle vara sämre utan även han göra hattrick. Sanna sina ord gick in i den första tekningen, vann den till sig själv framåt, gled förbi tre motståndare, lurade ner Classic Uniteds målvakt och lyfte med backhand upp segermålet i nättaket. Blue Fox spelarna jublade och glädjen stod högt i tak. - Mentalt kändes det perfekt efter matchen när vi först tappar vår ledning i sista minuten men sedan kan avgöra direkt i förlängningen, säger Åbb.

David Krokvik var tillbaka i Blue Fox.

- Det känns bra, alla pojkar ska vara nöjda med sin insats. Nu känns det som att vi har go och det är bra att derbyt mot Nibacos kommer redan på onsdag. Vi fick en bra känsla av dagens match och ska kämpa oss uppåt i tabellen under våren, säger Åbb. Richard Sampert och Jhonny Fredriksson får de mesta lovorden efter dagens match men det var lagets insats som gjorde det möjligt. David Krokvik gjorde en stabil och bra match, så det blir bra att han kommer med igen från början av februari när hans utbytesstudier är klara.

Nu får vi alla chansen att ge laget ännu mera tryck i insatsen med att sluta upp på läktaren i Stjärnhallen inkommande onsdag 11.1 kl. 19.00 när Nibacos från Karleby kommer på besök. Innebandy är bäst på plats, klä dig i blått !