Det nya året börjar med bortamatch i Tammerfors

Blue Fox herrar åker till Tammerfors lördag 7.1 för bortamatch mot Classic United. Nu behöver laget börja plocka mer poäng än under hösten. Tränare Markus Åbb ser fram emot matchen. - Vi åker iväg med full matchtrupp och kan spela med tre fulla femmor. Det ger oss möjlighet att hålla tempot uppe och vara fräschare i slutet av matchen när den ska avgöras, säger han. 

 

Efter en hackig höstsäsong med långa pauser mellan matcherna, där herrarna tagit sammanlagt två vinster, kommer nu ett tätare matchande och bättre form. Åbb säger att programmet ser bra ut nu då man ser till både Blue Fox och samarbetslaget Jeppis FBC. - Det är två matcher i veckan nu direkt och sedan fortsätter matcherna i jämn takt. Alla spelare får matcher och det ska ge oss bättre form. Det behöver herrarna som för tillfället är på kvalplats neråt i tabellen. Nu har man tre matcher mot topplag i januari och sedan fyra raka hemmamatcher i februari där man måste knipa många poäng. Till lördagens (7.1) match i Tammerfors och onsdagens (11.1) hemmamatch i Stjärnhallen är Joel Eklund tillgänglig, innan han åker tillbaka till Norge. Det glädjer Åbb eftersom Eklund övertygade i sin första Suomisarjamatch när han gjorde två mål. På lördag är också David Krokvik med, innan han åker tillbaka till Spanien några veckor för att avsluta sina utbytesstudier. Åbb säger att det ger honom chansen att spela med tre backpar för första gången denna säsong. Krokvik kommer sedan hem igen och från och med februari är han konstant med i truppen. Det är ett positivt drag kring laget och nu gäller det att kämpa hem poängen. 

 

Lördagens motståndare är Classic United. De har samlat ihop 18 poäng i årets serie och ligger på en delad fjärdeplats i serien. I och med att Classics första lag spelar Champions Cup denna helg tror Åbb att Classic United kommer att mönstra ett lag med många A-juniorer. - Det blir säkert en tempostark match med unga tekniskt duktiga spelare i Classic United. Classic har trots sin fina tabellplacering minusmålskillnad i årets serie och här gäller det för Blue Fox att hålla eget mål rent och få många kontringar med mansövervikt. 

 

Om du är på plats i Tammerfors är det Tammerfors Tenniscenter som gäller kl. 15.00 på lördag 7.1. Om du är hemma och hejar så kan du följa matchen via Tulospalvelu, https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/285023/live