Måltalko i hemmamatchen när herrarna förlorade

Det blev en målrik och fartfylld match i Stjärnhallen på söndag när bortalaget Dynamo vann med 10-8. Blue Fox började bäst men den andra perioden blev avgörande denna gång. Två missade straffar för hemmalaget blev tungan på vågen.

Jack Nylund var i god poängform mot Dynamo och stod för två mål och tre passningspoäng.

Den första perioden var det mera fart än tanke och publiken fick uppleva nio mål. Det blev många kontringar när båda lagen var ivriga att komma framåt och bollen inte följde med alla gånger. Blue Fox fick en smakstart när Simon Björkström smäller in 1-0 på passning av William Sundelin i ett 2-1-anfall. Direkt i bytet efter gör Jack Nylund 2-0 när han vinner en förlupen boll och skjuter in den. Dynamo gav svar på tal och vid tiden 5.55 var ställningen 2-3 efter tre snabba mål för Dynamo. Varje gång kommer man in i mitten och kan skjuta därifrån. Målen gjordes av Petri Viittanen, Vertti Rantala och Voitto Linnanmäki. En dryg minut senare dribblade sig Jack Nylund förbi tre Dynamospelare och serverade Joel Eklund som kvitterade till 3-3 med sitt första mål för Blue Fox. Andra halvan av den första perioden bjöd sedan på ett mål i numerärt överläge av Jack Nylund när han gled mellan två Dynamo-spelare och nätade säkert. Nylund-show fortsatte när han spelade fram Adrian Lillas som var fri framför målet och kunde sprätta upp 5-3 i nättaket. Richard Sampert gjorde en fin räddning på Dynamos straff när Tuukka Tahkola försökte dribbla sig förbi honom. Dynamo kunde lite turligt kunde reducera till 5-4 i första periodens sista minut när Sakari Lehtolas skott tog på en fot och studsade in.

William Sundelin gjorde ett mål och passade till två i matchen mot Dynamo.

I den andra perioden var lite lägre tempo och det blev inte så många kontringar som i den första perioden för någotdera laget. Det berodde på att Dynamo slutade pressa uppifrån. Dynamo visade skottstyrka i perioden när man lyckades göra fyra mål genom skott utifrån som gick förbi både täckande Blue Foxare och målvakt. Det var inga omöjliga mål att täcka bort men de studsade med för Dynamo flera gånger. Dyanmos mål fördelade sig på Tuukka Tahkola, Jesse Hirvonen, Sakari Lehtola och Jari-Pekka Koivu. Det sista målet kom igen under periodens sista minut. Blue Fox skott träffade istället ramverket tre gånger plus att Jhonny Fredrikssons straff räddades av Dynamos målvakt Sami Matala. Ställningen efter två perioder var 5-8.

Lagkapten Fredriksson samlade poängen 1+1 på söndag.

Efter en jämn inledning av den tredje perioden kunde Valtteri Rantala vinna en närkamp vid sargen och komma in mot mål och sätta bollen högt bakom Richard Sampert till 5-9. Blue Fox kom tillbaka in i matchen direkt i bytet efter då Jhonny Fredriksson kunde skjuta in 6-9 från kanten. Tre minuter senare får Blue Fox sin andra straff i matchen efter en bra press framför Dynamos mål. William Sundelin dribblar mot Sami Matala och kommer förbi men långt ut till sin högra sida och backhandskottet tar i stolpen. Blue Fox trummar på och fem minuter efter straffen kan Jack Nylund igen dribbla av ett par av Dynamos spelare innan han spelar bollen till Joel Eklund som visar sitt fina direktskott för andra gången i matchen när han reducerar till 7-9. Nu kändes det som att Blue Fox var på gång och publiken deltog ivrigt. Tyvärr kommer avgörandet i bytet efter när Voitto Linnanmäki vinner bollen vid mittplan och kan spela ut den till Sakari Lehtola som med sitt tredje mål för dagen ändrar ställningen till 7-10. Bytet efter detta reducerar ännu William Sundelin till 8-10 på en liten vacker passning av Jhonny Fredriksson. Men efter det kommer inte Blue Fox närmare än skott i stolpen trots att man tar ut målvakten och spelar 6-5 de tre sista minuterna i matchen.

Adrian Lillas gjorde mål på kontring i den första perioden.

Tränare Markus Åbb är besviken efter matchen. - När man gör åtta mål borde man vinna matchen. Vi fick kontringar i första perioden när de pressade högt. I den andra perioden när de sänker sin press är det bara de som gör mål och de har lite tur med studsarna flera gånger. Medan vi träffar stolpen och ribban för ofta. Åbb berömmer Joel Eklund som i sin första match i Suomisarja direkt stiger in och gör två mål. Jack Nylund belönas som Blue Fox bästa spelare och han var mycket effektiv med två mål och tre assist i matchen. Blue Fox blev utan poäng och trots att insatsen var fartfylld och man pressade till slut är det svårt att vinna när man släpper in tio mål. Nu är det sex poäng upp till säker mark för laget så vi hoppas att julpausen utnyttjas bra och att vi alla är med och hejar fram laget under deras fem hemmamatcher i januari och februari.

Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!