Herrarnas sista hemmamatch före jul

Blue Fox herrarna har chansen att gå in i jullovsvilan med en skön hemmaseger då man möter serienykomlingen Dynamo från Uleåborg i Stjärnhallen nu på söndag 18.12 kl. 15.00 (tidigare matchstart än vanligt denna gång!). En vinst skulle vara en perfekt julklapp till oss alla. 

Adrian Lillas säger att man tränat mycket på målskyttet den senaste tiden.
Foto: Glenn Hägg

Herrarna har hela hösten haft ett väldigt glest matchschema med flera veckors pauser mellan matcherna. Man har ännu inte mött alla lag i serien en gång ens. På söndag kommer ett nytt lag till Stjärnhallen nämligen Dynamo från Uleåborg. Då vill herrarna fixa en seger för det behövs med tanke på tabelläget. Blue Fox ligger nu på kvalplats neråt, med sex inspelade poäng, och behöver få öppnat ketchupflaskan med målskyttet sitt. Blue Fox har gjort allra minst mål i serien med 29 burar på 8 matcher. Poängledare i laget är Jhonny Fredriksson 4+5=9 poäng tätt följd av William Sundelin med 7+1=8 poäng. Simon Björkström, som har spelat mycket piggt och rappt, är tredje med 4+3=7 poäng. Dessa tre har stått för över 50% av lagets mål och nu behöver vi fler målskyttar som gör många mål. Tränare Markus Åbb säger att lagets spel utgår från ett bra försvarsspel och laget har tredje minst insläppta mål i serien hittills. Adrian Lillas säger att man tränat och tränar mycket på målskyttet och nu ska man börja trycka dit bollen oftare. 


Jhonny Fredriksson är poängbäst i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg 

Nykomlingen Dynamo har öppnat serien på ett bra sätt. Man spelar en aktiv innebandy och pressar sina motståndare högt uppifrån. Laget har samlat ihop 14 poäng och ligger tryggt mitt i tabellen. Av sina tre senaste matcher har man vunnit två och förlorat en. I Dynamo är det Anssi Kankainen som är poängkung med 15+3=18 poäng på 9 matcher och han följs av Jesse Hirvonen med 6+10=16 på 8 matcher. Dynamo blir en helt ny bekantskap för oss alla och det unga laget är en färgklick i serien hittills med sitt aktiva spel. 


Markus Åbb har förberett laget för Dynamos höga press.
Foto: Glenn Hägg 

I Blue Fox är hela truppen redo för drabbning på söndag och viljan och farten på träningarna har varit bra under de två och en halv vecka som förflutit sedan förlusten mot MLT den 1.12. Tränare Markus Åbb har gått igenom med laget hur man ska spela sig ur Dynamos press och på det sättet skapa farliga anfall. - Idag är det ännu oklart om vi får några spelare från SPV med till denna match, avslutar Åbb. 

 

Välkomna på match och se då herrarna öppnar julpaketet med många mål (hoppas vi) så skapar vi feststämning i hela hallen! Blue Fox bjuder på glögg och pepparkaka till alla i publiken.

Innebandy är bäst på plats!