Äntligen hemmamatch och derby

Äntligen är det dags för Blue Fox herrar att igen spela hemmamatch i Stjärnhallen. Ett rykande hett derby mot Nibacos bjuds vi på på lördag 19.11 kl. 16.00. - Jag har en stark känsla av att vi kan ta tre poäng, säger lagkapten Jhonny Fredriksson. 

Lagkapten Jhonny Fredriksson tror på vinst.
Foto: Glenn Hägg

Fredriksson säger också att det ska bli roligt att möta ett av seriens bästa lag och tror att det blir ett derby fyllt av känslor, speciellt eftersom det finns en väldigt bekant spelare i Nibacos denna säsong. 

 

Nibacos är ett topplag i serien och ligger på andra plats för tillfället. De har spelat 8 matcher varav de har vunnit sex och förlorat två. Nibacos har dessutom imponerande + 49 i målskillnad.  Nibacos har gjort 80 mål hittills, ett snitt på 10 gjorda mål per match och där finns en av de stora skillnaderna jämfört med Blue Fox. Blue Fox har mäktat med 19 gjorda mål på sina sex matcher. Nibacos effektivaste spelare är storlöftet Luukas Salin som på sju matcher mäktat med 15 mål och 2 assist, alltså 17 poäng. Han sekunderas av den andra lovande junioren Eemeli Seppänen, som har poängen 6+9=15. Tredje i Nibacos interna skytteliga är Anton Kallvik, som senaste säsong var lagkapten i Blue Fox. Anton har i sin nya klubb hittills gjort 8 mål och 2 assist på åtta matcher. Det är alltså ett anfallsglatt Nibacos som kommer till Stjärnhallen för att försöka upprepa siffrorna från när de mötte Blue Fox hemma i Karleby i slutet av september och vann med 9-0. 


Förra säsongens lagkapten, Anton Kallvik, lämnade skeppet och finns i motståndarlaget på lördag.
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har efter en kämpig start tagit två segrar på de tre senaste matcherna. Vinst hemma mot ISB med 4-3 och borta mot SB Vaasa med 7-3 samt förlust mot serieledarna Merikoski på bortaplan med 7-2. Tränare Markus Åbb var trots förlusten i Uleåborg nöjd med att försvarsspelet börjar anta de former hans önskar och när defensiven fungerar ger det laget chansen att vinna matcher. - Så ska det bli roligt att spela i de blåa tröjorna igen, säger han. Blue Fox har inte spelat hemma på sex veckor och ingen match i Suomisarja på tre veckor. Tacknämligt nog har alla i truppen kunnat spela någon match med samarbetslaget Jeppis FBC under pausen så Åbb tycker alla borde vara beredda på match. Det kommer troligen spelare från SPV till Blue Fox laguppställning samtidigt som hela truppen är frisk. I Blue Fox är det William Sundelin som är poängbäst hittills med 6 mål och 1 assist på sex matcher. Han skuggas av Jhonny Fredriksson som gjort 3+4=7 på sex matcher. 


William Sundelin toppar den interna poängbörsen i Blue Fox.
Foto: Glenn Hägg 

Nu gäller det för Blue Fox att hantera känslorna på rätt sätt och spela ut hela registret med ett snålt försvarsspel och säsongens bästa anfallsspel. I ett derby kan vad som helst hända och på hemmaplan kan vi vinna över alla, lagkapten Fredriksson har en känsla för att en seger ligger i luften. Så alle man och kvinnor till läktaren i Stjärnhallen och så ger vi den sista knuffen som gör att hemmalaget tar en skön derbyseger på lördag. Innebandy är bäst på plats, klä dig i blått!