Fredagsunderhållningen: Första hemmamatchen för herrarna

Imorgon fredag 30.9 kl. 19.00 får vi se herrarna hemma i Stjärnhallen kämpa om poäng för första gången denna säsong. För motståndet står Konnat från Seinäjoki. Efter två förluster för Blue Fox behövs vi nu alla på läktaren för att heja fram laget till en seger.

Casper Nyvall är en av de unga lovande spelarna som tagit plats i Blue Fox representationslag.
Foto: Glenn Hägg

Herrarna har inlett säsongen med två svåra bortamatcher i Tammerfors och Karleby, som inte gett några poäng. Mot KRP Akatemia blev det förlust med 3-5 och mot Nibacos med 0-9. Tränare Markus Åbb sade efter matchen mot Nibacos att nu börjar säsongen på riktigt. Vi måste vinna de rätta matcherna och dit hör den kommande hemmamatchen på fredag kväll enligt honom. 

 

Konnat har också inlett serien med två bortamatcher och vunnit dem båda två. I den första matchen besegrade man serienykomlingen Dynamo från Uleåborg med 6-2 och i den andra matchen slog man lokalkonkurrenten MLT med 6-4. Konnat som gör sin andra säsong i Suomisarja har alltså fått en perfekt start och kommer säkert stärkta av sina segrar med ett gott självförtroende till Nykarleby. Bästa poängplockare för laget i dessa matcher har, som vanligt, varit Hannu Palomäki med 0 + 5 = 5. Förra säsongen kom Palomäki på tredje plats i poängbörsen för Suomisarja zon A med 43 poäng så det är en farlig herre. Han sekunderas i år av nyförvärvet Ville-Martti Laine, som efter ett mellanår nu spelar i en högre serie igen. Laine har spelat 186 matcher i FM-serien, alla i TPS och vunnit ett FM-silver i karriären. Han har hittills i år deltagit endast i matchen mot MLT och då gjorde han poängen 2 + 1 = 3. De här herrarna som bildar ⅔ av Konnats duktiga förstakedja får hemmalaget vara på sin vakt med på fredagskvällen. 

Blue Fox har haft en förkylningsvåg som gått i laget under de två första matcherna. Nu tror vi att Åbb får välja laget från hela truppen. Det är dock oklart i skrivande stund om det kommer att finnas några unga pojkar från SPV med i hemmalaget under matchen. Lagkapten Jhonny Fredriksson är bästa poängplockare i laget hittills i serien med 1 + 1 = 2. William Sundelin fick in bollarna i Jeppis FBCs division 2-match senaste söndag då han gjorde 3 + 1 = 4 och han säger att nu tror han att det lossnar också i Suomisarja. William sekunderades fint i söndags av Jack Nylund som gjorde 1 + 1 = 2 och hans magiska finter behövs på fredag. För hemmapubliken blir det också roligt att se de unga backarna Jon Sundberg och Robin Lantela in action tillsammans med Arvid Nybäck, som tillfrisknat efter sin förkylning. Vi hoppas också att Casper Nyvall ska sätta säsongens första mål. 

 

Varmt välkomna på match, pojkarna längtar till matchen och publikens starka stöd från läktaren. Innebandy är bäst på plats klädd i blått! Om du får förhinder att vara på plats kan du följa matchen på Tulospalvelu. 

https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/285058/live