Förlust på fredagskvällen mot Nibacos

Seriefavoriten Nibacos visade sig vara en för stor nöt att knäcka på fredagskvällen i Karleby. Herrarna föll med 0-9 efter att luften gått ur lite i sista perioden. 

Det blev varken mål eller poäng för William Sundelin och de övriga Blue Foxarna.
Foto: Glenn Hägg

- Nibacos var en klart bättre motståndare än KRP i premiären men vi gjorde bra saker i matchen, säger tränare Markus Åbb. Det var en ny situation med 400 åskådare på läktaren och tryck i matchen för flera av våra unga spelare och det kom några lätta misstag i första perioden för dem.

Blue Fox kom inte in i matchen på något bra sätt på fredagskvällen. Nibacos vann så gott som alla närkamper i den första perioden och kunde ganska välförtjänt gå upp i en tvåmålsledning genom Vili Ylikorpi och Anton Kallvik. 

- Vi gjorde en riktigt bra andra period och skapade flera bra chanser, men vi sätter dem inte. Jag ser att vi kunde ha vunnit den andra perioden och gått in i den tredje med ett jämnt resultat, det skulle ha varit bra för motivationen, säger Åbb.

Det blev ett mål i den andra perioden när Vili Ylikorpi kunde föra upp Nibacos i en 3-0 ledning. 


Markus Åbb hoppas på mycket publik nästa fredag när Blue Fox herrarna spelar hemma.
Foto: Glenn Hägg

I den tredje perioden kom då 4-0 till Nibacos redan vid tiden 43.09 genom Eemeli Seppänen, som fick skjuta fritt från mitten, på pass av Jesse Lintala. Efter det kändes det som att matchen var avgjord, tyvärr, tyckte Åbb. När Nibacos kunde göra två mål i matchminut 47, genom Luukas Salin och Jaani Nissilä, tog Blue Fox timeout. Den ändrade inget denna kväll för vid tiden 49.10 gjorde Luukas Salin 7-0 till Nibacos och då bytte Blue Fox målvakt. Andreas Granholm kom ut och Rasmus Korkea-Aho fick komma in och stå sina första minuter i Suomisarja, en bra erfarenhet för den unga målvakten. - Vi får en hel del bra chanser i matchen men de gör också 4-5 mål direkt efter våra fina chanser när de anfaller direkt efter och vi inte riktigt hinner organisera oss i vårt försvarsspel. Det är bra gjort av dem, säger Åbb, men surt för våra spelare. Nibacos förde spelet mera i matchen och vi kontrade men det är tungt när deras motanfall efter våra fina chanser blir till mål för dem, fortsätter Åbb. Det här var tydligt i den sista perioden där de flesta målen kom på detta sätt och Nibacos hinner ännu avrunda matchen med att göra 8-0 genom Timo Salo och 9-0 genom Luukas Salin. Det unga löftet Luukas Salin blir då matchens bästa poängplockare med 3 mål och 1 assist. 

 

- Vi har vetat att vi börjar serien med två svåra bortamatcher mot lag som troligen kommer att klara sig bra i serien vår. Jag hade hoppats på att vi skulle kunna ta någon eller några bonuspoäng i dessa matcher och det var nära i Rahola förra lördagen, säger Åbb. Nu kommer det två hemmamatcher, två fredagskvällar i rad, mot Konnat och ISB. Det är de matcherna vi ska vinna om vi vill klara vår serieplats. Det är viktigt att vinna de rätta matcherna, så nu när vi “värmt upp” med två matcher startar seriens viktiga matcher för oss, fortsätter Åbb. Jag ser fram emot det och hoppas på stort understöd på läktaren som ger go för vårt lag!