Lagkaptenen tror på spännande premiär

Blue Fox nya lagkapten Jhonny Fredriksson ser med spänning fram emot premiären i årets Suomisarja mot KRP Akatemia ikväll i Tammerfors. - Det ska bli kul, liite spännande blir det att se om vi klarar matchtempot.

Lagkapten Jhonny Fredriksson ser fram emot seriepremiären.
Foto: Glenn Hägg 

Jhonny är nöjd med allt det nya inför säsongen. Det har varit bra fart på träningarna och mycket folk. Speciellt de många juniorer som är med får beröm för att de ger allt och håller ett bra tempo. Jhonny har varit med så länge att han spelade i Blue Fox redan senast Markus Åbb var tränare så det känns hemtamt och bra att Åbb är ny tränare för laget. - Åbb har många bra ideér och vi har en av seriens bästa tränare, säger Fredriksson. - Jag tycker att det är bra att vår målsättning är långsiktig, det är riktigt super för de yngre spelarna. De har möjlighet att spela Suomisarja, division 2 och division 4 så de får alla möjligheter till många matcher och det utvecklar dem, tycker Fredriksson. 

 

Från fjolårets trupp saknas i Blue Fox Mikael Nyvall som tagit steget ner till Blue Fox II i division 4, Anton Kallvik som spelar med Nibacos denna säsong samt Colin Björkholm, Jan-Olof Backlund, Justus Jaskari, Jonathan Jåfs som alla fyra i detta skede inte kommer att spela innebandy alls denna säsong. David Krokvik och Juuso Pukkinen är båda på studerandeutbyte och meningen är att de dyker upp på senare halvan av januari och Adrian Lillas genomför sin armétjänst och kommer att spela matcher alltid när han har möjlighet. Det här ger möjlighet för många att stiga fram och leda laget. 


Mikael Nyvall varvar ner med spel i Blue Fox II.
Foto: Glenn Hägg 

Jhonny Fredriksson är mycket positivt överraskad över förmågan att göra mål som alla nya ansikten på träningarna visar. - De vill göra mål på träningar och träningsmatcher och de är duktiga på det, det är något som vi inte alltid varit så bra på i Blue Fox så det kommer att överraska. Däremot måste vi förbättra försvarsspelet, men det är lättare att förböttra det än att bli bättre på att göra mål, påpekar Fredriksson. Du utlovar alltså målrika matcher denna säsong ? - Jaa, det kan jag göra men jag lovar ännu inte vem som vinner dem alltid, skrattar Fredriksson. Han fortsätter med att konstatera att det är tuffa lag i serien men att laget kan ta poäng av alla lag. I de första träningsmatcherna höll inte spelet ihop i 60 minuter men speciellt nu i den sista träningsmatchen gjorde det riktigt bra trots att laget förlorade. 

 

Till sist gratulerar jag Jhonny Fredriksson till att ha blivit vald till lagkapten för första gången och jag frågar om det känns speciellt ? - Det är nog ganska lika som ifjol. Anton var kapten men vi bollade ofta ideér om hur vi skulle pusha laget. Jag har ett ansvar i att dra uppvärmningarna både ute och inne och jag planerar det så att alla spelare ska vara beredda på match när första tekningen sker, det är jätteviktigt, avslutar Fredriksson. 

 

Ikväll kl. 17.00 blåser domarna igång matchen i Raholan liikuntakeskus i Tammerfors mellan KRP Akatemia och Blue Fox. Ge ditt stöd om du är på plats och alla andra kan följa matchen via tulospalvelu, KRP Akatemia - Blue Fox