En vecka kvar, Markus Åbbs tankar inför säsongen

Blue Fox nygamla huvudtränare Markus Åbb ser fram emot säsongen i Suomisarja. Suomisarja är en ny serie för honom och för många i den föryngrade truppen. Ett starkt samarbete med Jeppis FBC ger tillräcklig bredd i truppen och möjligheter att ha ett så bra representationslag som möjligt. 

Markus Åbb är tillbaka i Blue Fox efter en paus på några år.
Foto: Glenn Hägg

Markus Åbb tycker att det är lite annorlunda att igen ställa sig bakom bänken som hemmalagets tränare i Stjärnhallen. - Jag har upplevt så många härliga stunder här i hallen med ett helt annat lag, så lite nytt känns det nog nu. 

 

Åbb säger att enda vägen för vårt område att ha ett slagkraftigt lag är ett starkt samarbete mellan Blue Fox och Jeppis FBC. - Genom samarbetet kan vi erbjuda Blue Fox och Jeppis juniorer en fantastisk spelarstig för de som siktar på allra högsta nivån inom innebandy, menar Åbb. Årets trupp kommer att vara väldigt ung och vi kommer att se många olika spelare i Blue Fox tröjan under säsongen. - Vi har tränat tillsammans hela sommaren och kommer att fortsätta med det. Vi har haft en stor spelarring och jag tycker att kvaliteten har varit hög på träningarna, säger Åbb. I nästa mening medger han också att just inför seriestarten har alla tränare en lite olustig känsla men att i de första matcherna ser man sedan hur sommaren har gått. 

 

Truppen till matcherna kommer att leva mellan matcherna men det är inget problem eftersom alla tränar tillsammans hela tiden. De ledande spelarna i truppen kommer att vara de som varit med länge och har stor erfarenhet av Suomisarja och högre serier som Jhonny Fredriksson. Åbb tycker att vi verkligen ska följa de lovande juniorerna i truppen som kommer att utvecklas mycket under säsongen. - Jag har på känn att framför allt Arvid Nybäck, Casper Nyvall och Jon Sundberg kommer att göra stora framsteg denna säsong, förutspår Åbb. Han är också nyfiken på hur spelarna från Jeppis reagerar på de lite hårdare matcherna i Suomisarja. I truppen finns dessutom spelare som kan överraska och bli bärande krafter för laget under säsongen. 


Markus Åbb vill se ett aktivt anfalssspel.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg 

Åbbs målsättning är att vi ska få se ett Blue Fox med ett aktivare anfallsspel denna säsong i Stjärnhallen. Blue Fox har alltid varit ett lag som grundat sitt spel på starkt försvar. Vi har under sommaren strävat till att utveckla vårt anfallsspel och göra det rörligare. Det är viktigt att hela kedjan rör sig gemensamt och detta spelsätt vill vi anamma i både Blue Fox och Jeppis. På det sättet blir det lättare för spelarna som spelar med båda lagen under säsongen att hoppa mellan lagen när de har samma spelfilosofi, säger Åbb. Han fortsätter: Under säsongen ser vi sedan om vi måste finjustera taktiken, Suomisarja är trots allt en serie där resultaten är viktiga. Laget har inte satt något officiellt mål ännu men att vinna är alltid roligare än att förlora. Åbb tycker att målen borde sättas i ett längre perspektiv för innebandyns bästa i vårt område. - Det viktigaste målet denna säsong är att utveckla unga spelare till nya ansvarsbärare och att säkra serieplatsen till nästa säsong, avslutar Åbb. 

 

Vi har en intressant Suomisarja-säsong framför oss och med den unga truppen kommer Blue Fox att bjuda på ett aktivt spel i Stjärnhallen. Herrarna inleder med bortamatch nästa veckas lördag 17.9 kl. 17.00 i Tammerfors mot KRP Akatemia. Markus Åbb gissar att topplagen i serien blir Nibacos, som har ett så bra lag på pappret att de kan gå hela vägen och stiga till Divari tror han, samt Merikoski SBT, som alltid är med i toppen. Åbb varnar också för Konnat och deras första kedja som kommer att vara seriens bästa kedja gissar han, hur långt kan det bära månne? Det kan vi få ett första intryck av när Konnat kommer på besök för säsongens första hemmamatch fredag 30.9 kl. 19.00. 

 

Vi klär oss i blått och kommer på plats i Stjärnhallen och hejar på vårt föryngrade lag hela säsongen!