Förlust för herrarna i sista träningsmatchen

Herrarna var på en träningsmatch till Qmax arena på tisdag kväll och föll mot Konnat med 8-11. 

I den sista träningsmatchen inför säsongen besökte herrarna de blivande motståndarna i Suomisarja Konnat från Nurmo. Blue Fox hade en liten trupp på 12 spelare och en målvakt pga att många i laget dras med förkylning. 
Konnat började matchen starkt och dikterade matchen fram till 9-4. Efter det kom Blue Fox bästa period under matchen när man närmade sig fram till 10-8 innan Konnat gjorde matchens sista mål och fastställde slutresultatet 11-8. 
- Det var en bra match för oss, säger tränare Markus Åbb. - Vi såg var vi gjorde misstag och vilka saker som vi måste förbättra före serien börjar. Vi fick också se många positiva saker i vårt spel. 
- Konnat var bra och spelade aggressivt och pressade högt. Speciellt deras första kedja var mycket bra, där var Ville-Martti Laine primus motor och man såg att han spelade i Fliiga för två säsonger sedan. 
- Nu ska vi träna på att svänga spelet bättre och snabbare samt träna in våra kedjor till seriepremiären 17.9, avslutar Åbb. 

Blue Fox herrar har föryngrats under sommaren och har denna säsong ett nära samarbete med Jeppis FBC. Dessutom kommer det att finnas några spelare från SPVs A-juniorer som förstärker laget ibland.  

Finlandsserien startar lördag 17.9 med bortamatch mot Nokian KRP i Tammerfors. Även den 23.9 är det bortamatch i Karleby och den 30.9 får vi äntligen se herrarna hemma i Stjärnhallen när just Konnat kommer på besök.