Förlust i derbyt och vinst i säsongens sista match

Efter en förlust i derbyt i Karleby på fredagskvällen kunde herrarna avsluta säsongen med en vinst i Björneborg på lördag kväll. Det var nog lite känslosamt säger tränare Robin Holländer efter sin sista match som tränare för laget.

Robin Holländer fick avsluta tränarsessionen i Blue Fox med en seger.

Derbyt i Karleby mot Nibacos slutade i förlust med 6-1. - Det bättre laget vann, säger Robin Holländer. - Jag vet inte om jag sett ett bättre Nibacos någon gång, fortsätter han. Vårt försvarsspel lyckades helt ok men vårt spel med boll var så mycket sämre som siffrorna visar. Det tog ändå nästan till halva matchen innan det första målet kom. Adrian Lillas utvisades för slag på klubba vid 28.21 och Nibacos behövde endast åtta sekunder i numerärt överläge innan de spelat bollen ett varv runt Blue Fox mål innan Vili Ylikorpi sköt in den i första krysset på pass av Roope Nissilä. 40 sekunder efter målet får Blue Fox sin chans när Tommi Tilus utvisas 2 minuter för knuff. Tyvärr lyckades herrarna inte utnyttja läget. Istället kan Luukas Salin göra 2-0 till Nibacos framför näsan på Blue Fox målvakt Valtteri Honko. En liten revansch tar sedan Honko när han räddar Tuomas Määttäläs straff minuten efter 2-0-målet.

Jack Nylund gjorde Blue Fox enda mål i Karleby.

I den tredje perioden gick sedan Nibacos ifrån till 4-0 genom Jori Heikkilä, som får slå in bollen i tomt mål efter en fin passning av Tommi Tilus, och Jaani Nissilä. Vid 54.29 lyckas sedan Jack Nylund snappa upp en boll framför motståndarmålet och pricka in Blue Fox första mål, passningspoängen gick till Casper Nyvall. Glädjen håller inte i sig så länge för vid 55.51 gör Nibacos 5-1 genom Niklas Honkaniemi, som stöter in en retur, och vid 56.13 gör Nibacos poängkund Luukas Salin sitt andra mål i matchen genom ett skott från slottet igen en gång, 6-1. Blue Fox tar time-out men det blir inga fler mål i matchen. Mikael Nyvall och Luukas Salin utvisas båda vid 58.44 men det betyder inget för slutresultatet.

Robin Holländer tycker att juniorerna återigen var bra och räknar upp Arvid Nybäck, Casper Nyvall och Max Forsbacka, även Valtteri Honko gör en bra match.

Casper Nyvall i hemmamatchen mot PTU.

På lördag reste herrarna då till Björneborg för säsongens sista match mot PTU. Den sena kvällsmatchen slutade lyckligt i en seger med 6-5. - Det kändes bra inför matchen säger Robin när jag frågar om det var känslosamt men efter matchen fick jag nog hålla tillbaka lite. Så var det efter en dålig första period där herrarna inte alls var med. Det var PTU för hela slanten. PTU gjorde 1-0 genom Riku Haanpää på pass av Aki Saarni. William Sundelin kunde kvittera till 1-1 med sitt 11 mål för säsongen på passning av Mikael Nyvall. PTU trummade på med 2-0 av Elias Kauppi och 3-0 av Konsta Nurmela. Innan perioden var slut hann också PTUs Aki Saarni sitta utvisad utan att Blue Fox kunde utnyttja läget.

William Sundelin gjorde Blue Fox första mål på lördag mot PTU.

I den andra perioden var det sedan bara Blue Fox i protokollet. Anton Kallvik satte reduceringen till 2-3 direkt i första bytet, han assisterades av Casper Nyvall. Vid 32.21 kvitterade Jack Nylund till 3-3 på pass av Mikael Nyvall. När klockan var framme vid 36.32 gav Jhonny Fredriksson Blue Fox ledningen första gången i matchen på pass av Anton Kallvik. En stark och bra period som visade att inställningen var på topp även i säsongens sista match trots att den inte betydde någonting för tabellen.

Arvid Nybäck fick göra mål i Björneborg.

I den tredje perioden kvitterade Matti Rössi till 4-4 vid tiden 42.12. Men bara 33 sekunder efter det gjorde Arvid Nybäck 5-4 till Blue Fox på en fin passning av Adrian Lillas. Mikael Nyvall skulle sedan göra säsongens sista mål för Blue Fox när han vid 53.39 prickar in lördagskvällens vinstmål på passning av Jack Nylund. PTU tar genast timeout efter målet och börjar jaga reducering med målvakten ute i båset. Vid 58.26 ger chansningen resultat när Matti Rössi med sitt andra mål för dagen reducerar till 5-6 men där slutar målgörandet för denna kväll. Blue Fox håller emot och vinner matchen. - Alla gjorde sitt och Mikael Nyvall blev tungan på vågen ikväll. Jag är stolt över lagets säsong och hur vi fick så bra resultat trots en hackig säsong och att vi spelade med så lite spelare i säsongens fem sista matcher pga att corona härjade i laget, säger Robin Holländer. Han tillägger att laget avslutar med en resa till Umeå om ett par veckor.

Både Anton Kallvik och Jack Nylund samlar 1+1 i matchen och det betyder att Anton höll undan i den interna poängligan med 16 + 9 = 25 poäng mot Jacks 9 + 15 = 24 poäng under säsongen.

Herrarna tackar för allt stöd under säsongen från hemmapubliken!