Sista helgen för herrarna

Efter förra helgens förlust är det för äran och tränare Robin Holländer som herrarna kämpar i säsongens två sista matcher. Holländer ser fram emot matcherna och tycker att det är kul och lite vemodigt. 

Vi hoppas på mål i helgens matcher.
Foto: Glenn Hägg

Bästa innebandymatchen i Stjärnhallen på flera år sa Robin Holländer efter förra söndagens urladdning mot Merikoski. Tyvärr slutade matchen i förlust och det i kombination med att förbundet bestämde att Nibacos får en wo-vinst mot Classic United, som dragit sig ur serien, gör att helgens matcher för herrarna inte kan ändra något i tabellen. Robin Holländer gör nu sina två sista matcher (för denna gång?) som herrarnas tränare och han är mycket stolt över hur de tillsammans fått maximalt  ur laget denna säsong. Robin vill väldigt gärna vinna säsongens två sista matcher. - Många egna juniorer kommer att spela också denna helg. Efter deras fina insatser senaste helger finns det ingen orsak att ändra på det, säger han. De spelare som just haft corona har nog kommit ur karantän men är inte i någon toppform så de är alla lite osäkra ännu. Vi får 12-14 spelare på listan till båda dagarna gissar jag, säger Robin. 


Ska Robin Holländer få avsluta med två vinster?
Foto: Glenn Hägg 

På fredag kväll 18.3 är det derby i Karleby mot Nibacos. Nibacos har säkrat sin plats bland de två serien och kommer att kvala för en plats i Divari. De har vunnit 11 matcher och förlorat sex och har en målskillnad som visar + 34. Lagets bästa poängplockare är de unga spelarna Luukas Salin (20+7=27) och Eemeli Seppänen (16+10=26) samt den mer rutinerade Jesse Lintala (10+16=26). Nibacos är säkert också sugna på att vinna för att komma in i kvalet med en seger och få revansch för förlusten efter straffar i seriepremiären i Stjärnhallen i september ifjol. Matchen i Kampus-hallen i Karleby börjar kl. 19.00. 

 

På lördag 19.3 spelar herrarna säsongens sista seriematch i Björneborg mot PTU. Här har herrarna en liten revansch att utkräva eftersom PTU vann efter straffar i Stjärnhallen med 6-7 i oktober ifjol. PTU har nio segrar och åtta förluster i årets serie och har klarat sig bra som nykomling. Det är den ligameriterade Matti Rössi som är lagets poängkung med 10+7=17 trots att han endast spelat fem matcher i serien. Tvåa är unga Elias Kauppi som gjort 5+9=14 poäng. PTU är en blandning av unga och gamla så det kan bli en målrik avslutning på serien om båda lagen är på Hawaii-humör. 

 

Robin avtackades förra helgen vid säsongens sista hemmamatch och nu tror vi på två fina segrar som avslutning på säsongen, häng med på tulospalvelu. 

Nibacos - Blue Fox

PTU - Blue Fox