Nyby och Holländer tackar för sig

Föreningen har detta veckoslut avtackat två av sina trotjänare. Damlagets tränare Andreas Nyby och herrlagets tränare Robin Holländer har båda meddelat att detta blir deras sista säsong som tränare i föreningen.

Nyby började som juniortränare i Blue Fox när dottern Lina valde innebandy som sin sport. Han följde sedan de -02 födda flickorna från 6-åriga juniorer till fullfjädrade damspelare som sedan var med och tog föreningens damlag till F-ligan. Det finns många höjdpunkter man kunde nämna från Nybys 15 år i föreningen. B-flickornas två säsonger i FM-serien och avancemanget till B-ligan är kanske de två som folk kommer att minnas. Nyby har alltid haft ett tydligt mål med sitt arbete - att jobba för flick- och daminnebandyn i föreningen och i nejden. Under våra säsonger i division 1 och B-ligan har vi visat att vi är en Österbottnisk daminnebandyförening att räkna med.


Andreas Nyby tränade föreningens framgångsrika B-flickor som tog sig till FM-serien två år i rad.

Holländers historia i Blue Fox började när han som B-junior, med Markus Åbb som tränare, spelade i juniorernas FM. Precis som för många andra juniorer var vägen till representationslaget inte självklar, men med målmedveten träning jobbade Holländer sig till en självklar plats i herrlaget. Där var han sedan en klippa under många säsonger. Tyvärr tvingades han på grund av skador avsluta sin innebandykarriär onödigt tidigt. Det gav i stället föreningen en engagerad styrelsemedlem och en driven seniortränare. Holländer har alltid lyft vikten av ett hållbart juniorarbete och han har själv aktivt jobbat för att ge juniorer möjlighet att testa på spel på seniornivå.


Holländer har spelat 14 säsonger med Blue Fox representationslag.
Foto: Glenn Hägg

Både Nyby och Holländer har ett utpräglat blått hjärta. De har lett sina lag enligt principen att laget alltid är större än jaget. För tränarna har det varit självklart att alla spelare som kommer till Blue Fox skall lära sig att fungera enligt Blue Fox anda. Att jobba på talko är en självklarhet. Att jobba för varandra på match är en förutsättning. Och att ingen är för fin för att rada stolar och plocka bollar är den inställning som gjort att spelare som kommer till vår förening trivs så bra. De är inte bara en gång som både dam- och herrlaget har varit uträknade på grund av tunt spelarmaterial men tränarna och lagen har vi visat att med rätt inställning och med spelare som jobbar för laget så kan man komma långt. Det har alltid varit föreningens filosofi. Föreningen vill förstås tacka Nyby och Holländer för deras engagerade arbete för föreningen och önska dem all lycka i framtiden.

Detta innebär att Innebandyföreningen Blue Fox nu söker förnyelse i tränarstaben på både dam- och herrsidan. Vi söker personer med en positiv inställning och god samarbetsförmåga som vill vara med och utveckla innebandyn i Nykarleby och regionen. Erfarenhet av innebandy eller tidigare tränaruppdrag räknas som en merit. Som förening erbjuder vi möjlighet att utvecklas som tränare i en välskött förening med fina träningsförhållanden och goda samarbetspartners. Ett gott samarbete mellan styrelsen och alla tränare är en viktig del av Blue Fox andan.

Är du intresserad? Sänd en fritt formulerad ansökan med ersättningsanspråk till ordförande Marko Löija på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast 8.4.2022. Har du frågor går det bra att kontakta Löija på telefonnummer +358 50 511 1267.