Spänning ända till slutet

Det var ett ovanligt ungt Blue Fox som kom till match på söndag. Av de 16 spelarna i truppen var det 10 som var födda på 2000-talet. Publiken i Stjärnhallen bjöds på en högklassig match som hemmalaget tyvärr förlorade med 5-7.

Robin Holländer tackade publiken tillsammans med laget.

Matchen startade jämnt, men när knappt nio minuter hade spelats tog gästerna ledningen genom radarparet Eetu Tolonen och Niko Shnoro. Tolonen och Shnoro toppar poängbörsen i Finlandsserien grupp A. 0-2 kom knappt 17 minuter in matchen. Det var gästernas Henri Mäenpää som sköt ett skott upp i bortre krysset från vänsterkanten.

I början på andra perioden fick Blue Fox chansen att spela numerärt överläge. Jack Nylund hade en boll i mål, men domarna dömde bort målet för hög klubba. I stället var det Adrian Lillas som stänkte in reduceringen till 1-2 vid tiden 25.35.

Adrian Lillas gjorde Blue Fox första mål i numerärt överläge.

Man brukar säga att bytet efter ett mål är viktigt och så var det också nu, Merikoski återtog sin tvåmålsledning endast 25 sekunder senare genom Eerotapio Sormunen.

När Ilari Oksanen i Merikoski utvisades knappt sexminuter senare hade Blue Fox vittring på en ny reducering. Tyvärr drog Adrian Lillas på sig en utvisning under det numerära överläget och lagen fick spela fyra mot fyra. Det skulle däremot Blue Fox dra nytta av. Mikael Nyvall och Jhonny Fredriksson kontrade nämligen in 2-3 med den förstnämnda som framspelare och den sistnämnda som avslutare.

Jhonny Fredriksson smäller in 2-3 på Mikael Nyvalls passning.

I slutet av perioden utvisades Mikael Nyvall. Blue Fox försvarade sig bra under utvisningen, men precis när Nyvall kom in från utvisningsbåset gjorde Eetu Tolonen 2-4.

Tidigt i den tredje perioden tilldömdes Blue Fox ett straffslag. Lagkapten Anton Kallvik fick förtroendet, men han lyckades inte förvalta det. En stund senare utvisades David Krokvik och då kunde gästerna utöka sin ledning. Efter en oturlig studs från egen försvarare landade bollen i Blue Fox-målet.

Med två så gott som identiska mål inom loppet av två minuter såg Anton Kallvik och William Sundelin till att Blue Fox tog sig tillbaka in i matchen. Båda målen kom på låga skott vid stolproten från högerkanten.

Med drygt tio minuter kvar av matchen kvitterade Anton Kallvik till 5-5, denna gång med ett skott från vänsterkanten. Gästerna såg sig samtidigt tvingade att ta time out och byta målvakt.

När hemmalagets Juuso Pukkinen utvisades fem minuter för våldsamt spel med mindre än sju minuter kvar att spela såg det mörkt ut. Eetu Tolonen gjorde också 5-6 per omgående med ett volleyskott som domarna denna gång bedömde var regelrätt.

Med 30 sekunder kvar fastställde Roope Korhonen slutresultatet till 5-7 i tomt mål.

Det var hård kamp ända till slutet, men gästerna var denna gång aningen bättre.

Trots förlusten var Robin Holländer nöjd med matchen.
- Jag är stolt, jag tycker vi gör en grym insats. Jag kan inte kräva mer än vad vi gjorde idag. Vi står upp bra mot seriens bästa lag. Jag tycker vi är det bättre laget i andra och tredje perioden. Lite synd att vi får en fem minuters utvisning som jag inte tycker är en fem minuters utvisning.

- Jag tycker det här var den mest högklassiga herrmatchen i Stjärnhallen på ett par år. Jag tycker att våra egna juniorer gör det bra idag, vi har 16 spelare i truppen varav 14 är egna produkter. Den som tar över efter mig får se till att det händer.