Serieledarna Merikoski kommer till Stjärnhallen

Blue Fox herrar har tre matcher kvar i grundserien. Trots att truppen fortfarande är tunn och det är serieledarna Merikoski som kommer på besök nu på söndag 13.3 kl. 17.30 finns det bara en sak i tränare Robin Holländers ögon: VINNA!

Jack Nylund är tvåa i den interna poängbörsen med 7 + 12 = 19 poäng.
Foto: Glenn Hägg

Efter många turer med Suomisarjas seriesystem denna vår har nu Classic United hoppat av serien. Men alla deras resultat hittills står kvar. Så nu är läget det att Blue Fox herrar måste vinna alla sina tre återstående matcher i serien och hoppas att det poängmedeltal man slutar på räcker till en plats bland de två bästa. 

 

Herrarnas trupp är fortfarande åderlåten av att flera spelare har corona eller inte har tränat på tre veckor pga. corona. Kämpahumöret är på topp för chansen finns och nu denna helg är det en match och läge att ge allt. Efter förra söndagens fina seger i Tammerfors har laget uppe tempot och mixen av yngre och äldre spelare känns helt rätt nu i slutspurten av serien. De yngre spelarna har spelat bra nu och till denna helg kommer också Max Forsbacka att vara med i truppen. Den rutinerade lagkaptenen Anton Kallvik bär lagets guldhjälm med 13 + 8 = 21 poäng och skuggas nu av Jack Nylund som är uppe i 7 + 12 = 19 poäng. Robin Holländer är nöjd med takterna på träningarna och det enda som gäller för honom är att laget vinner. 

- Jag är med för att vinna! Nu ger vi järnet med de pojkar vi har, säger Robin. 


Robin Holländer hoppas få höja händerna i herrarnas tre återstående matcher.
Foto: Glenn Hägg 

Merikoski SBT har gått upp i serieledning efter jul. Deras sex senaste matcher har de spelat hemma. Det har blivit fem raka vinster efter att de förlorade den första hemmamatchen i sviten. På dessa sex matcher har de målskillnaden 69-29, så det är ett formtoppat Merikoski som kommer till Stjärnhallen. Laget leds i anfallsspelet av Niko Shnoro som leder poängbörsen med 38 + 16 = 54 poäng just före kedjekamraten Eetu Tolonen med 24 + 27 = 51 poäng. Dessa herrar är helt överlägsna i seriens poängbörs och har öst in poäng i hemmamatcherna i februari som alla slutat i hemmaseger. Niko Shnoro har gjort 12 + 3 = 15 poäng på lagets fyra hemmamatcher i februari och Eetu Tolonen 5 + 9 = 14 poäng på samma matcher. Vi får hoppas att bollen studsar lite snett på bortaplan för dem i helgen ;) 

 

Säsongen börjar stå på spel för hemmalaget och nu behövs vi alla i publiken  för att ge dem allt stöd vi kan. Klä dig i blått och kom, innebandy är bäst på plats. 

Blue Fox bjuder på kaffe och bulle!