Dubbla bortamatcher för herrarna i helgen

Inkommande helg spelar herrarna borta mot MLT på lördag 5.3 i Seinäjoki och borta mot Ilves på söndag 6.3 i Tammerfors. Det är viktiga matcher som herrarna behöver vinna för att vara med i kampen om kvalplatsen till Divari. 

Herrarna behöver vinna helgens matcher om man ska ha chans att nå kvalet till Divari.
Foto: Glenn Hägg

Läget i truppen är dock inte det bästa. Corona-viruset har fått ta i flera av spelarna samt en del övrig frånvaro gör att laget har 12-13 spelare till förfogande. - Det blir att spela taktiskt och snålt med vår smala trupp men jag är inte det minsta orolig. Jag känner att vi vet exakt hur vi kan vinna dessa matcher, säger tränare Robin Holländer. Han fortsätter med att säga att som tur är brukar varken MLT eller Ilves spela i ett rasande tempo så enskilt klarar vi nog av dem bara vi orkar i alla sex perioder under helgen. Det går inte idag att säga exakt vilka spelare som är med i matcherna men laget kommer att spela klassisk Blue Fox-innebandy med igelkottsförsvar och farliga kontringar. Holländer säger också: - Vi vill styra matchbilden och ha kontroll över matcherna. Vi möter två ganska liknande lag som spelar bra i medgång men inte orkar om de börjar ligga under. Ilves är en besvikelse i årets serie säger Holländer.


Blue Fox bekantingen Jonatan Tynkkynen är poängbäst i MLT. 
Foto: Arkiv/Glenn Hägg

Lördagens motståndare MLT ligger på en sjunde plats i tabellen med 17 poäng. Gamla Blue Fox bekantingen Jonatan Tynkkynen har varit lagets farligaste spelare med 12+9=21 poäng hittills. Eftersom MLT inte kan ta in spelare från Nurmon Jymy mera under säsongen har deras anfallskraft försämrats rätt mycket. När lagen möttes i Stjärnhallen på hösten vann Blue Fox med 6-4 och på lördag kl. 13.00 kan ni se lagen mötas igen på plats i Seinäjoen Urheilutalo. 


Herrarna behöver lyckas i både offensiven och defensiven i helgen.
Foto: Arkiv/Glenn Hägg 

Söndagens match mot Ilves var under veckan i vågskålen eftersom förbundet hade gjort det mycket oklart om vad som gäller för lagen i Suomisarja. I ett skede hette det att vilket lag som önskar kan hoppa av serien och automatiskt hålla sin plats i serien, något som säkert kunde ha passat Ilves. Sent på onsdagskvällen kom beskedet att förbundet vill veta på måndag 7.3 om man spelar vidare i serien och att alla som fortsätter i serien är garanterade en plats i Suomisarja även nästa säsong. I och med det är det mycket osäkert vilket sorts Ilves som kommer till spel på söndag i Tammerfors. Laget är sist med marginal men kommer att ha sin plats kvar i serien oberoende hur de sista matcher går. Kommer de då att gå för fullt eller spela sommarlovsinnebandy, ingen som vet. 

I sin senaste match förra helgen vann Ilves mot Classic UNited med 8-4. Topi Koskinen har varit på bra spelhumör hela säsongen och ligger på femte plats i poängbörsen med 14+11=25 poäng. Du kan se matchen på plats i Kauppi Center i Tammerfors på söndag 6.3 med start kl. 15.00. 

 

Båda matcherna kan du också följa i tulospalveu:

MLT - Blue Fox

Ilves - Blue Fox