Pigga herrar besegrade KRP i omstarten

Blue Fox herrar kom med bra fart in i seriespelet igen efter en alltför långpaus. KRP Akatemia spelade runt men var aldrig riktigt heta i matchen. - Vi gav en stormvarning inför vårens matcher, säger lagkapten Anton Kallvik efter matchen.

JanO Backlund var bäst på plan enligt Blue Fox tränare Robin Holländer.

Herrarna besegrade KRP med 8-4 i lördagens match i Stjärnhallen. Det var ett Blue Fox på tårna från första stund som kom in i matchen efter en lång ofrivillig paus igen. Redan vid 4.08 kunde Jhonny Fredriksson bryta ett uppspel vid mittplan och snabbt spela fram Elias Nyman på vänsterkanten som vackert tog ett par steg inåt och svepte in 1-0. En och en halv minut senare passade Juuso Pukkinen fram till Anton Kallvik som sköt ett skott som ändrade riktning på en KRP backs klubba och ställde målvakten Sami Saariniemi. 2-0 till Blue Fox som var laget som skapade bättre lägen hela tiden. Sedan vid tiden 8.31 krockade Jhonny Fredriksson in i huvudet på  KRPs Roope Riskilä när han svängde mot Jhonny från sin blind-side. Det resulterade i en lite otäck krock och Fredriksson fick 5 minuters utvisning för farligt spel. KRP fick nu en gratischans att komma in i matchen. Blue Fox spelade ett bra boxplay från början och KRP spelade runt på kanterna, som man gjorde hela matchen. Men när utvisningen var halvvägs fic Sami Mäkimarttunen på ett fint skott från vänsterkanten och KRP hade reducerat till 2-1. Blue Fox klarade resten av utvisning men KRP hade sin bäste period i matchen när man fortsatte trycka på mera i anfallszon. Vid 18.44 kom också en lycklig studs från mittplan fram till Valtteri Lamminpohja som på halvvolley slog in kvitteringen till 2-2.

Lagkapten Anton Kallvik visade vägen med sina 2+1.

I den andra perioden kändes Blue Fox hela tiden aktivare och farligare i sitt spel än KRP. När 26.07 var spelat kom också ledningsmålet när Anton Kallvik tog emot en diagonalpassning från Juuso Pukkinen och tog två steg in i banan och satte sitt patenterade skott i mål. Blue Fox aktiva spel tvingade sedan också KRP till att ta en utvisning när Joel Sipola tacklade Mikael Nyvall över sargen vid tiden 33.28. Blue Fox spel i numerärt överläge har varit svagt flera gånger i vinter men nu tog det bara 31 sekunder innan det small bakom Sami Saariniemi. Bollen gick på ett snöre via alla spelare i Blue Fox tills Jack Nylund från högra hörnet kunde spela in i mitten till en framlöpande Elias Nyman som placerade in bollen i mål, 4-2 till Blue Fox. Vid tiden 36.44 höll känslorna på planen att koka över, speciellt för KRP. Vid ett skottförsök nära Blue Fox avbytarbänk sprang en KRP spelare in i Jhonny Fredriksson och föll oturligt. Tydligen ansåg KRP spelarna att Fredriksson varit oschysst på något sätt och så gott som alla spelare från laget kom för att göra upp och snacka. Det blev ett tumult framför Blue Fox avbytarbänk som domarna fick reda ut med en lång diskussion med båda lagens kaptener. Till sist visade det sig att domarna redan haft handen i vädret när allt uppstod för att Jhonny Fredriksson skulle utvisas för upprepade slag på klubban i två minuter. Blue Fox redde ut det numerära underläget på ett fint sätt och perioden spelades till slut.

Blue Fox kom ut till den sista perioden och avgjorde den direkt i första bytet. Första kedjan fick till ett bra, långt uppspel från egen zon till Anton Kallvik i högra hörnet i anfallszon, Anton drev bollen runt målet och spelade bak till Jack Nylund som sprätte in bollen i främre krysset, 5-2. Då klockan stannade på 46.43 styrde sedan Aatu Luhtala in 6-2 vid bakre stolpen på pass av Eero Mäenpää. Andra kedjan fortsatte vara effektiva när Elias Nyman och Eero Mäenpää kom loss i en 2-1 situation, Mäenpää sköt förbi men på sargreturen kunde Elias Nyman fullborda sitt hattrick när han stötte in 7-2 vid målvaktens högra stolpe. KRP fortsatte spela runt vid kanterna dit Blue Fox styrde dem och de gånger några skott kom igenom var JanO Backlund muren själv. Vid tiden 55.38 kunde KRP reducera efter att deras första kedja lyckades få till ett långt anfall och till slut kunde Valtteri Lamminpohja göra sitt andra mål och KRPs tredje i matchen. KRP satsade sedan på att ta ut målvakten och spela 6 mot 5. Då slog Blue Fox tredje kedja till när Mikael Nyvall sköt från egen planhalva mot det tomma målet och Adrian Lillas krönte en stark insats i matchen med att vackert styra in bollen i det tomma målet. Adrians första mål i representatioonslaget och 8-3 till Blue Fox. KRPs Saku Mäkimarttunen blev även han tvåmålsskytt när hans skott från halva plan rullade in med 15 sekunder kvar av matchen.

Adrian Lillas gjorde sitt första mål i representationslaget i matchen mot KrP Akatemia.

Blue Fox stod för en gedigen insats i matchen och tränare Robin Holländer var nöjd. - En homogen insats av alla tre kedjor, det fanns ingen orsak att gå ner på två kedjor idag utan alla jobbade jättebra. JanO Backlund var bäst på plan.

Lagkapten Anton Kallvik tycker att insatsen var en stormvarning till alla andra lag. - Alla funderade vi på vilket Blue Fox som dyker upp efter en sådan här paus igen, men vi visade att vi ska vara med och slåss om topp-2 placeringarna hela våren. - Tre poäng idag var det viktigaste och dem tog vi, ler han.

Enligt serieprogrammet har herrarna nu tre bortamatcher i rad, men de har också tre ospelade matcher som man ska hitta datum för. Följ med i våra medier så vet du när herrarna spelar och när du kan komma och se dem live igen.