Äntligen kör herrarna igång med hemmamatch!

Blue Fox herrar har inte spelat någon seriematch sedan 8 januari men nu är det dags på lördag 19.2. Herrarna får besök av KrP Akatemia från Nokia. KrP ligger för tillfället på sjätteplats i tabellen medan Blue Fox är fyra. Blue Fox tittar uppåt och ser att man har allt i egna händer när det gäller chansen att sluta bland de två bästa i zon A. Det skulle betyda kvalspel till Divari ännu i vår. Då ska man vinna helst alla matcher som är kvar men något poängtapp kan man ännu klara av. 

Publiken är välkommen tillbaka på lördag!
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox har ett mycket hemvävd spelartrupp resten av säsongen. I fortsättningen har man möjlighet att få med sig högst fem färdigt namngivna spelare från SPVs A-juniorer till matcherna. Tränare Robin Holländer ser det inte som ett problem utan ser fram emot att kunna satsa mera på de egna juniorerna i truppen. Blue Fox bästa poängplockare i år Kasper Tähkä kommer vi inte att se spela för Blue Fox mera denna säsong, han spelar för Josba i Divari resten av säsongen. 

Blue Fox har hela truppen i skick och har tränat bra. Detta trots att det har varit tungt för laget när man ett par gånger förberett sig för match men att de sedan blivit uppskjutna pga coronafall i endera laget. Blue Fox leds av lagkapten Anton Kallvik som har gjort poängen 10 + 6 = 16 i år och han skuggas av Jack Nylund med 5 + 8 = 13 poäng. 


Jack Nylund är på 5-8=13 poäng inför lördagens match.
Foto: Glenn Hägg 

KRP Akatemia spelade match förra helgen, då man förlorade på bortaplan mot serieledarna Merikoski SBT med 4-8. Före det hade KRP sin senaste match på Luciadagen ifjol. Det är alltså mycket svårt att sia om lagets form men det är ett ungt och tekniskt lag som ofta spelar målrika matcher. Lagets poängstarkaste spelare hittills i serien är Sami Savolainen med 13 + 6 = 19 poäng och Akseli Paldanius med 8 + 9 = 17 poäng. 

 

Nu är det upp till kamp för alla oss supporters. Nu fyller vi läktaren i Stjärnhallen på lördag kl. 16.00 när matchen mot KRP börjar och hejar fram herrarna till en första seger i slutspurten av serien.