Derby i dagarna två

För första gången blir det back-to-back derby mellan Blue Fox och SB Vaasa i Suomisarja. På torsdag 16.12 kl.19.00 möts man i Stjärnhallen och på fredag 17.12 kl. 19.00 i Vasa.
- Det ska bli riktigt roligt med detta upplägg och intressant att se hur matcherna utvecklar sig, säger tränare Robin Holländer. 

Senast SB Vaasa besökte Stjärnhallen fick Jhonny Fredriksson fira stort.
Foto: Anders Wingren

Blue Fox herrarna har vunnit sina tre senaste matcher före den tre veckors paus i serien som nu varit pga. VM. Under pausen har man tränat hårt rent fysiskt och övat på detaljerna i spelet som man vill utveckla ännu mera. - Pausen har lyckats bra och alla i laget är friska, säger Holländer. - Vi får 4-5 spelare från SPV till matcherna mot Vaasa så vi har folk att kasta in om det behövs mellan matcherna. 

 

SB Vaasa har inlett säsongen ganska svagt och ligger nästsist i serien. Man vann sin första match, sedan förlorade man sex matcher i rad innan man vann den sista matchen inför pausen. Vinsten kom mot Konnat på bortaplan med 10-7. I den matchen var Anton Bystedt och Nico Hagelberg effektivast i Vaasa och det är också de två som gjort mest poäng i serien för laget. De ackompanjeras av, den tidigare Blue Fox-junioren, Jere Koskela som är lagets assistkung. 


Lagkapten Anton Kallvik är redo för derby.
Foto: Anders Wingren

Blue Fox ligger på fjärde plats i serien och ligger bra med i toppen av serien. Kasper Tähkä och Anton Kallvik är lagets bästa poängplockare hittills medan Jack Nylund närmar sig dem. Tränare Robin Holländer säger att när det blir derby då betyder placeringen i tabellen ingenting. - Det har vi sett många gånger under årens lopp, skrattar han. Det är ett intressant upplägg med hemma-borta dagarna efter varandra. - Vi har många spelare i bra skick, så vi kan ändra i spelartruppen mellan dem om det behövs. Vårt spel blev bättre och bättre före pausen och nu har vi slipat på detaljer, så jag hoppas det är ännu bättre nu. - Vi går för vinst i båda matcherna. 


Justus Jaskari ser fram emot att spela derbymatch mot sitt förra lag. 
Foto: Glenn Hägg

Justus Jaskari, som kom till Blue Fox från SB Vaasa inför denna säsong, tycker det ska bli roligt med matcher och derby igen. - Nykarleby-publiken har alltid hörts bäst när vi spelat derby oberoende om matcherna spelats i Nykarleby eller Vasa. Så nu ska det bli roligt att bli påhejad som Blue Foxare, säger Justus. Så nu ska vi i publiken komma på plats och heja fram våra herrar till en härlig derbyseger i Stjärnhallen. Vi ses på torsdag!

PS. Ta coronapasset och munskyddet med till matchen.