Herrarna bjuder på årets lillajulklapp

På lördag 27.11 kl. 16.00 drabbar Blue Fox och Ilves samman i Stjärnhallen. Den här matchen i Suomisarja blir årets lillajulklapp till innebandyfolket. Robin Holländer lovar en match i bra tempo och hemmaseger.

Matchdag är lika med festdag!
Foto: Glenn Hägg

Blue Fox herrarna har två raka segrar i ryggen när Ilves från Tammerfors kommer till Stjärnhallen. Förra söndagen kunde herrarna ta en fin vinst på bortaplan mot KRP med 8-5. I den matchen lyckades lagets matchplan perfekt och samma eftersträvar man nu. Tränare Robin Holländer säger att det känns som att laget är på rätt väg. - Vi ska hålla tempot uppe i matchen och igen spela oss snabbt igenom mittzonen. Ilves är som svagast i egen zon. Laget är friskt och kan ställa tre femmor på benen på lördag. Från SPV kommer Kasper Tähkä. Robin Holländer säger att ett par juniorer kommer att få spela från start även i denna hemmamatch. Kasper Tähkä är fortfarande etta i den interna poängbörsen, nu med 8 mål och 5 passningar 13 poäng följd av Anton Kallvik med 5 mål och 5 passningar 10 poäng. 


Kasper Tähkä toppar fortfarande den interna poängbörsen.
Foto: Glenn Hägg 

Motståndarna Ilves har ett, nästan, helt nytt lag denna säsong. Detta eftersom sgs alla deras äldre spelare slutade efter förra säsongen och ersattes med unga pojkar. Det syntes i början av serien när man förlorade alla sina fyra första matcher. I de fyra senaste matcherna har man vunnit två och förlorat två. Ilves parkerar på 9:onde plats i tabellen med den raden. Ilves är ett målglatt lag som gjort 60 mål, tredje mest, och också släppt in hela 64 mål, näst mest i serien. Topi Koskinen har varit lagets farligaste spelare hittills med 13 mål och 7 passningar 20 poäng på 8 matcher. Efter honom är det Janne Suoniemi och Teemu Collin som båda gjort 10 poäng i årets serie. Det unga Ilves är anfallsglatt och målfarligt men svagare i egen zon. Detta vill Blue Fox utnyttja på lördag. 


David Krokvik i kamp med en motståndare i matchen mot PTU.
Foto: Glenn Hägg 

Herrarna vill bjuda på en fin lillajulklapp med vinst inför sin hemmapublik och innebandy är bäst på plats. Var beredda på att ni behöver visa upp ert coronapass när ni kommer till matchen. 

Matchen sänds även på Solidsport så att alla på annan ort har möjlighet att se den,
https://solidsport.com/ibf-blue-fox/games/g/k8s5wn9r

Ni kan också följa matchen på Tulospalvelu,
https://salibandy.fi/tulospalvelu/ottelut/243722/live